Sport

2013.12.09. 10:05

Nem egyemberes csapat

Balmazújváros - Veretlenül lett őszi bajnok az újonc NKK Balmazújváros az NB II. Észak-keleti csoportjában.

Balmazújváros - Veretlenül lett őszi bajnok az újonc NKK Balmazújváros az NB II. Észak-keleti csoportjában.

Lehet ennél szebben visszatérni az NB II-be? – tették fel sokan a kérdést Balmazújvárosban a női kézilabdacsapat szereplése láttán. A hétvégén zárult őszi szezonban veretlenül végeztek a tabella élén Melkó Károly tanítványai, a 11 bajnokiból mindössze kettőt adtak döntetlenre.

– Emlékszem, nagyon várták a lányok a szezon kezdetét, hiszen a megyei bajnokságot már kinőtte a csapat, és végre csarnokban játszhattuk a hazai összecsapásainkat is. Idény közben már látszott, hogy reális cél lehet a dobogós helyezés, a veretlenségünk pedig végül őszi bajnoki címet ért. A csapat produkciója minden elismerést megérdemel – nyilatkozta a Naplónak a szakvezető, aki 1996 óta edző az együttesnél, amely közel két és fél éve őrzi veretlenségét.

A siker kulcsa a kiváló erőnlét és a kemény védekezés. A labdaszerzéseket követően gyakran átrohantak az ellenfeleken az újvárosiak. A támadójátékban mutatott gyorsaság és kreativitás terén is egyedül a tavalyi bajnok Füzesabony vette fel a versenyt az NKK-val. – Évek óta együtt kézilabdázunk, nem „egyemberes" csapat vagyunk – hangsúlyozta Ludnai Fanni, a csapat irányítója az együttes erényei kapcsán. Hozzátette: amikor hullámvölgybe kerültek, akkor is mindig volt, aki hátára vette a gárdát. Mind mondja, nagyon jól illeszkedett be az együttesbe a visszatérő Szabados Ibolya, Király Annamária, akik megmutatták, miért játszottak az NB1-ben.

– Nagy siker az őszi elsőség, hiszen újoncok vagyunk. Legutóbb a Nyíradonynak sikerült 2011-ben a bravúr, megyei bajnokként az NB II-t megnyerni, jó lenne ezt megismételni. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy most a pontvadászat felénél járunk. Egy év alatt óriásit fordult velünk a világ: van csarnokunk, közönségünk és csapatunk! Nem csoda, hogy elégedett és boldog vagyok! – jelentette ki Melkó Károly.

HBN-SZZSL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!