Sport

2013.11.26. 16:23

Kedvező helyzetben a DVSC

Dunaújváros, Debrecen - A debreceniek idegenben döntetlent értek a Magyar Kupa-nyolcaddöntő odavágó mérkőzésén.

Dunaújváros, Debrecen - A debreceniek idegenben döntetlent értek a Magyar Kupa-nyolcaddöntő odavágó mérkőzésén.

Sem az időjárás, sem a kezdési időpont nem bizonyult szurkolóbarátnak a keddi Dunaújváros PASE-DVSC-TEVA Magyar Kupa-nyolcaddöntő első mérkőzésén, ugyanis a 4 fokos hőmérséklet és a hétköznap kora délutáni meccskezdet semmiképpen sem nevezhető annak. Az újvárosiak stadionjának talaja imitt-amott havas volt az előző napi csapadékhullás miatt, de sárfoltok is tarkították a gyepet - várható volt, hogy az ellenfél mellett az elemekkel is meg kell küzdeniük a labdarúgóknak.

Pontatlanság

A Dunaújváros kezdett aktívabban, több párharcra kényszerítve ellenfelét, s ennek már a 9. percben meglett az eredmény, vezetett az NB II. második helyén álló gárda. Jobb oldalról szállt be a labda, pontosan megtalálta Godslove-ot, aki egy igazítás után a jobb felső sarokba zúdította a játékszert. A gól után igyekezett újítani a Debrecen, de ez csupán néhány pontatlan kiugratási lehetőségben mutatkozott meg. Szembetűnő volt, hogy Szakály mennyire egyedül van a középpályán: ebben a sorban nem akadt olyan játszó futballista, aki partnere lett volna a támadásvezetésekben.

Az első játékrész második felét egyértelműen a cívisvárosiak uralták, de annyira sok volt a pontatlan passz, hogy a vendégek trénere joggal bosszankodott a kispadon. Ráadásul a vendéglátók kontráiban benne volt a veszély, de ezek egy-egy rosszul irányzott lövésben el is haltak.

Feljavultak

A szünetben helyre tehette a fiait a hajdúsági edző, ugyanis sokkal összeszedettebben és pontosabban futballoztak a vendégek. Volas a 61. percben a kapussal szemben állva kihagyta a kihagyhatatlant, de egy perc múlva már gólt lőtt egy kipattanó labdából. Az egyenlítés után is támadásban maradt a Lokomotív, Szakály agilitása különösen feltűnő volt és a védelem is biztosan állt a lábán.

Ahogy teltek a percek, egyre mélyebb lett a talaj és ez nagyban meghatározta a további játékot, nehéz volt időnként kiszámítani, hová gurul a labda.

A mérkőzés végén még akadt egy veszélyes Brkovics-fejes és egy tetszetős Szakály-lövés, de a vége maradt 1-1.

A visszavágóra a jövő hét szerdán kerül sor Debrecenben, az idegenbeli döntetlennel mindenképp a DVSC-TEVA van előnyösebb helyzetben.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!