Sport

2013.11.07. 15:47

Csakis győzelemben gondolkodnak

Debrecen - Nyerni mennek az OSC-Újbuda otthonába Varga Tamás tanítványai pénteken.

Debrecen - Nyerni mennek az OSC-Újbuda otthonába Varga Tamás tanítványai pénteken.

Sorozatban harmadik idegenbeli mérkőzésére készül a DVSE, mely az OB I. kilencedik fordulójában pénteken, 20 órától az OSC-Újbuda otthonában, a Nyéki Imre Uszodában csobban medencébe. A tabella kilencedik helyén álló debreceniek pozitív eseményekkel a hátuk mögött várják a találkozót, hiszen múlt héten a BVSC-Zugló vendégeként arattak győzelmet (14–11). Az OSC szerdán vereséget szenvedett, 12–9-re kapott ki a Szentestől, így kilenc pontjával a tizedik pozíciót foglalja el. Tavaly Debrecenben 10–10-es döntetlent játszottak a felek, majd Pesten 9–6-ra nyertek a hajdúságiak. Hogy vajon megmarad-e a cívisvárosiak pozitív mérlege, arról a DVSE korábbi kétszeres gólkirályát, Weszelovszky Lászlót kérdeztük.

Rájuk kell erőltetni

– Attól függetlenül, hogy az Újbuda legutóbb kikapott a nem túl acélos Szentestől, nem számítunk könnyű mérkőzésre, sőt. Azt hiszem, az lehet célravezető az OSC-vel szemben, ha rájuk erőltetjük a saját játékunkat – vélekedett a pólós, aki átlövőként és szélsőként is megállja a helyét.

A vízilabdázótól arról is érdeklődtünk, mekkora erőt tud meríteni csapata a BVSC elleni sikerből.

– Azt szokták mondani, a vereségből is építkezni kell, egy siker meg pláne önbizalom növelő. Jó eredményre számítunk pénteken, számunkra ezúttal csak a győzelem elfogadható. Úgy érzem, csapatunk egyre jobban összeáll, a fiatalok is kezdenek felnőni a feladathoz, meglátásom szerint sokkal gyorsabban megy az összerázódás, mint másoknál – tudtuk meg Weszelovszkytól, aki nem bánta meg, hogy ettől a bajnokságtól kezdve ismét a hajdúságiak csapatát erősíti.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!