Sport

2013.11.29. 16:30

A veretlen Eger ellen remekelhetnek

Debrecen - A pólósok csapatkapitánya háromesélyesnek érzi a szombati derbit.

Debrecen - A pólósok csapatkapitánya háromesélyesnek érzi a szombati derbit.

Az elmúlt hétvégén a PVSK-Füszért gárdája felett aratott hazai győzelmük után ismét a Debreceni Sportuszodában meccselnek a hajdúsági pólósok, akik szombaton 18 órától a listavezető ZF-Eger együttesével csapnak össze. A még veretlen bajnoki címvédő a tabella éléről várhatja a a bajnokság 11. fordulóját, míg a Debrecen a hatodik helyen áll.

Bravúr-pontok

Noha a papírforma a bajnokaspiráns vendégek mellet szól, hiszen hiába távozott a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán a nyáron, a szintén háromszoros ötkarikás bajnok Biros Péter mellett Bátori Bence, Bedő Krisztián, Bisztritsányi Dávid, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs és Kovács Gábor személyében több világbajnok, és Universiadé-győztes pólós alkotja a hevesiek keretét. A hajdúságiak új csapatkapitánya, Weszelovszky László ennek ellenére bizakodó.

- Ugyanúgy készülünk az Eger elleni meccsre, mint bármelyik másik mérkőzésünkre. Hiába hallottunk pletykákat arról, hogy Biros nem játszik, ezzel nem foglalkozunk. Győzelemre törekszünk, főleg hazai pályán. Szeretnénk a Szentes ellen elvesztett két pontot pótolni - vélekedett a sérült Mitrovics kiválásával csékának megválasztott Weszelovszky.

Jó formában

- A bajnok ellen mindenre sokkal jobban és koncentráltabban kell figyelnünk, de szerencsére mi is fellendülőben vagyunk. Ezt a BVSC elleni edzőmeccsünk is hűen tükrözte, nálunk nincsenek olyan hullámvölgyek, mint egy-egy csapatnál. A korai kelés és hosszú utazás ellenére simán nyertünk a Szőnyi úton, ami mindenféleképpen pozitív. Summa summarum, az Eger jobb mint mi, de mégis úgy gondolom, hogy háromesélyes a találkozó - fogalmazott a piros-fehérek balszélsője.

Jótékonyság

A karácsonyi adománygyűjtésbe kezdő cívisvárosi pólósok továbbra is várják a felajánlásokat - jó állapotban lévő ruhákat, könyveket és játékokat, melyeket az akció végén, még a szeretet ünnepe előtt személyesen juttatnak el a rászorulóknak. Az adományokat a szombati bajnoki mérkőzés ideje alatt is le lehet adni a Debreceni Sportuszoda emeleti jegypénztárában, hétköznapokon pedig hétfő, szerda és péntek esténként 17.30 és 20 óra között a DVSE irodájában.

HBN-OLAHA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!