Sport

2013.11.05. 08:58

A szeniorok is száguldoznak a vízben

Debrecen - Kiválóan szerepeltek a Debreceni Búvárklub szenior szakosztályának képviselői a múlt hétvégi, Dobó Kupa elnevezésű uszonyosúszó viadalon, aminek az egri Bitskey Aladár Sportuszoda adott otthont.

Debrecen - Kiválóan szerepeltek a Debreceni Búvárklub szenior szakosztályának képviselői a múlt hétvégi, Dobó Kupa elnevezésű uszonyosúszó viadalon, aminek az egri Bitskey Aladár Sportuszoda adott otthont.

A 7 arany-, 3 ezüst-, és 2 bronzérmet szerző szeniorok között a búvársportban jól csengő nevekkel is találkozhatunk, hiszen a háromszoros világbajnok Senánszky Petra édesapja, az egykori kiváló kosárlabdázó Senánszky Zsolt is vízbe ugrott, csakúgy, mint az idei évben klasszissá érett Kosina Gergő édesanyja, Kosina Csilla is.

Az elmúlt években már-már megszokhattuk, hogy a debreceni uszonyosúszók stabilan a sportág hazai és nemzetközi elitjébe tartoznak, elég csak a felnőtt-, és junior Világ-, és Európa bajnoki címekre, és a számtalan országos elsőségre gondolni. A közelmúltban az egyesületben sportoló gyerekek szülei is kedvet kaptak a versenyzéshez, és mára a hazai mezőny, irigylésre méltó szenior szakosztálya alakult ki, amiről Kókai Dávid, a Debreceni Búvárklub uszonyos szakosztályvezetője is elégedetten nyilatkozott:

„A lelkesedés 40 éves kor környékén is csodákra képes, és szerencsére még ragadós is. A szenior csapatunkban hetente háromszor sportoló szülők között szinte senkinek nincs versenyzői múltja, ennek dacára folyamatosan fejlődnek, és igazán összetartó csapattá kovácsolódtak. Két évvel ezelőtt, a szakosztály létrejöttekor nem gondoltam volna, hogy a versenyző gyerekekre is ilyen pozitív hatással lesz a szüleik aktivitása, mára azonban bebizonyosodott, hogy a teljes családot lekötve hosszú távon is biztosan eredményesek tudunk maradni!”

Aranyérmesek:

Kállai Tímea: 50 m - uszonyos gyorsúszás, 100 m - uszonyos gyorsúszás

Kiss Béla: 100 m - uszonyos gyorsúszás

Szűcsné Lövei Angéla: 50 m - uszonyos gyorsúszás, 100 m - uszonyos gyorsúszás

Mészáros Attila: 4x50 m - uszonyos gyorsúszás

Senánszky Zsolt, Lakatos Tamás, Kiss Béla, Kállai Tímea, Kosina Csilla, Kulcsár Krisztina, Lövei Angéla: 4x50 m - uszonyos gyorsúszás

Ezüstérmesek:

Kiss Béla: 50 m - uszonyos gyorsúszás

Kulcsár Krisztina: 50 m - uszonyos gyorsúszás ; 100 m - uszonyos gyorsúszás

Bronzérmesek:

Kosina Csilla: 50 m - uszonyos gyorsúszás; 100 m - uszonyos gyorsúszás

Debreceni Búvárklub

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!