Sport

2013.11.27. 20:11

A hölgyek medálra vágynak

Balmazújváros - Ideális körülmények között készül a magyar női kézilabda-válogatott Balmazújvárosban.

Balmazújváros - Ideális körülmények között készül a magyar női kézilabda-válogatott Balmazújvárosban.

Hétfő óta Balmazújvároson edzőtáborozik a szerbiai női kézilabda-világbajnokságra készülő magyar válogatott. A nemzeti csapat péntek délutánig marad a Hajdúságban, majd a hétvégi pihenőt követően Szegedre teszi át székhelyét, ahonnan december 6-án utazik át Újvidékre, és másnap kezd a vb-n.

Csak a munka

A Napló a szerda délutáni, a Balmazújváros fiú utánpótláscsapatával vívott meccs előtt beszélgetett a szövetségi kapitánnyal.

– A felkészülésünk jelenlegi szakaszában arra van szükségünk, hogy elzárva a külvilágtól, csakis egymásra figyeljünk – s erre Balmazújváros kitűnő színtér. Még buszoznunk sem kell, mivel a szálloda és a sportcsarnok egymáshoz van építve, így semmi másra nem kell figyelnünk, csak a munkára – válaszolt a „miért éppen Balmazújváros?” kérdésünkre Hajdu János, aki elárulta azt is, nem teljes a csapat, mivel Zácsik Szandra hasi fájdalmakra panaszkodott, ezért most kivizsgálásokra jár, s majd a szakvélemény után dől el, folytathatja-e a munkát. A jelenlegi keret 18 fős, pénteken viszont két játékossal szűkítik a társaságot. – Remélem, én szűkítem, s nem az orvosok. Vannak még bennem kérdőjelek, a kapusok, az irányítók és az átlövők számát illetően kell gondolkoznom – árulta el Hajdu János.

Csökken a létszám

A magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta, még a kemény edzésekből is kijut a lányoknak, de természetesen már a taktikai variációkat is gyakorolják a tréningeken. – Felelevenítjük a régi, az Európa-bajnokságon is használt elemeket, s persze új variációkat is tanulunk. Próbáljuk formába hozni a gárdát, s itt lelki tényezőkről is beszélek, hiszen a klubcsapatokban más élmények érték a játékosokat, vannak akiket fel kell pörgetnünk – mondta a szakvezető.

Természetesen a célokról is kérdeztük a kapitányt.

– Ha azt vesszük alapul, hogy 2007 óta nem voltunk világbajnokságon, akkor a legjobb nyolc közé kerülés megoldható feladat, mondhatni reális esélyünk van rá. Utána, a kieséses szakaszban viszont nagy szerep jut a szerencsének, ugyanis lehet, hogy a későbbi győztessel kerülünk szembe, s itt már véget is érne a történetünk. Viszont, ha verhető ellenfelet kapunk, akkor már a négy között találhatjuk magunkat, azaz apróságokon múlnak a dolgok. Az elnökség valószínűleg a legjobb hat közé kerülést tűzi ki célul a válogatott elé, a lányok viszont azt mondják, hogy az Eb-érem után szeretnének világbajnoki medált is a nyakukba – én pedig nem mondok nekik ellent! – nevette el magát a szakember.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!