Sport

2013.10.14. 12:50

Kettős debreceni győzelem a szlovák bajnokságban

Debrecen - A DHK juniorjai szombaton és vasárnap is a Levice gárdáját látták vendégül, és egygólos győzelmet arattak mindkét mérkőzésen.

Debrecen - A DHK juniorjai szombaton és vasárnap is a Levice gárdáját látták vendégül, és egygólos győzelmet arattak mindkét mérkőzésen.

A szombati találkozó nem indult jól a DHK számára, hiszen az első játékrészben a vendégek szereztek vezetést. Közel egyharmadnyi időt kellett várni az egyenlítésre, ekkor Odnoga lőtt gólt egy szép támadás végén. A harmadik harmadban aztán elkezdtek potyogni a gólok, még az első percben ismét Odnoga találatának örülhettek a hazai drukkerek, ám fél perccel később egyenlített a szlovák csapat. A mérkőzés vége előtt nyolc perccel ismét magához ragadta a vezetést a Levice, ám kétszer villant a debreceniek orosz csatára, Kuriljuk, akinek hála kialakult a 4-3-as végeredmény.

A vasárnap délelőtti mérkőzés mintha az előző tükörképe lett volna, ugyanis ismét a vendégek szereztek vezetést, majd a DHK Okos duplájával kétszer is egyenlített a második harmadban. A befejező játékrészben Kuriljuk és Csíki góljait követően már nem tudtak újítani a vendégek, csupán a hátrányuk faragására maradt erejük.

Ezekkel a sikerekkel megszerezte a hajdúsági csapat a második és harmadik győzelmét is a szlovák pontvadászatban, és elkezdte a felzárkózást a tabellán.

HBN–PZ


A tények

Szlovák 1. Liga (junior), 9. forduló

DHK–HK Levice 4-3 (0:1, 1:0, 3:2)

Debrecen, vezette: Sykora P. (Sípos R.)

A DHK gólszerzői: Odnoga M. (Okos Cs., Kuriljuk A.), Odnoga M. (Okos Cs., Könczei Á.), Kuriljuk A. (Csorba D., Tamás N.), Kuriljuk A. (Okos Cs.).Szlovák 1. Liga (junior), 10. forduló

DHK–HK Levice 4-3 (0:1, 2:1, 2:1)

Debrecen, vezette: Sykora P. (Sípos R.)

A DHK gólszerzői: Okos Cs., Okos Cs. (Odnoga M.), Kuriljuk A. (Tanka L., Csíki Z.), Csíki Z. (Kuriljuk A., Könczei Á.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!