Sport

2013.10.25. 17:02

Felkészültek, nyerni mennek

Debrecen - Vindisch Ferenc úgy érzi, a hazai pálya a Vasas mellett szól, de...

Debrecen - Vindisch Ferenc úgy érzi, a hazai pálya a Vasas mellett szól, de...

A TEVA-Vasas ellen folytathatja győzelmi sorozatát a pillanatnyilag az OB I. hatodik helyén álló DVSE csapata vasárnap 14 óra 15 perctől a Komjádi Béla Sportuszodában. Mint ismert, nem indult túl jól a bajnokság a debreceniek számára, azonban az ötödik fordulóban fordult a kocka: előbb az YBL, majd pedig a Kaposvár együttesét győzte le Varga Tamás alakulata, mely a hetedik körben a fővárosban növelheti eddig megszerzett pontjainak számát.

A dr. Steinmetz Ádámot is a soraiban tudó Vasas sem nyújtott túl acélos teljesítményt a szezon elmúlt szakaszában. Földi László tanítványai jelenleg a nyolcadikok a pontvadászatban, kétszer tudtak nyeri, egyszer ikszeltek, és háromszor kikaptak.

Mihamarabb visszatérne

Hogy mire megy vasárnap az egyre jobb formába lendülő Debrecen a tavalyi negyedik helyezett pesti egylet ellen, arról azt a Vindisch Ferencet faggattuk, aki a bajnokság első fordulójában, a Szentes ellen meccselt legutóbb.

– Még szeptember 11-én, egy edzésen tört el a jobb kezemen a kisujjam. Rögzítőt kaptam rá, de ettől függetlenül mindent csináltam együtt a csapattal, amit csak tudtam. Csütörtökön volt az utolsó röntgenem, amely alapján megállapították, hogy még látszik ugyan a törésvonal, de fokozatosan elkezdhetem terhelni – tudtuk meg a hajdúságiak rutinos átlövőjétől, aki érzi még sérülése nyomát, azonban minden feladatot el tud végezni, amit egy találkozón kell.

– Nagyon rossz volt kívülről szemlélni az eseményeket, szeretnék minél hamarabb visszatérni, és hasznos tagja lenni a csapatnak – reménykedett Vindisch, aki azt is megosztotta a Naplóval, hogy mit vár a Vasas ellen.

– Riválisunk tavalyhoz képest meggyengült, így lehetett rá számítani, hogy nem úgy fog idén produkálni, ahogy az előző évben. Az új szabályok miatt a Vasas meccsei is sokszor meglepő eredménnyel végződtek. Talán megtévesztő lehet, hogy míg ők kikaptak a Kaposvártól, addig mi könnyedén vertük a Somogy megyeieket. Ellenfelünk és mi jelenleg közel azonos szinten vagyunk, bár ezúttal a hazai pálya mellettük szól. Ennek ellenére nyerni megyünk oda, felkészültünk belőlük – mondta elszántan a pólós.

A vasárnap 14.15-kor kezdődő Vasas-DVSE mérkőzést a Digi Sport 2 élőben közvetíti.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!