Sport

2013.10.14. 16:43

Elindulhat egy sikerszéria

Debrecen, Budapest - Több fiatal debreceni is játéklehetőséghez jutott Budapesten, az YBL ellen.

Debrecen, Budapest - Több fiatal debreceni is játéklehetőséghez jutott Budapesten, az YBL ellen.

Sokgólos, magabiztos győzelmet (19–6) aratott az YBL Waterpolo Club Közhasznú Egyesület gárdája felett a DVSE az OB I. ötödik fordulójában. A debreceniek idegenben brillírozva szerezték meg első sikerüket a 2013/14-as bajnokságban. Mivel a meccs elejétől kezdve jól ment a cívisvárosiaknak, így több saját nevelésű fiatal játékos is lehetőséghez jutott, köztük Smitula Gergő is.

Örül a lehetőségnek

– Végre sikerült rendezni a sorainkat, jól támadtunk és kiválóan védekeztünk. A realitásnak megfelelően a meccs végére kijött a két csapat közti különbség. Korábban, a Magyar Kupán már játszottunk ellenük, abból kiindulva ilyen produkcióra számítottunk tőlük, az YBL legyőzése nem okozhatott gondot. A csapat most felszabadultabb, mindenki bízik benne, hogy ez a siker elindíthat egy győzelmi szériát – vélekedett Smitula, akinek idén ez volt az első OB I-es találkozója.

– Még Nagykanizsán az MK-ban játszottam, azonban a bajnokságban ebben a szezonban először. Örülök, hogy végre éles derbin is lehetőséget kaptam, szeretnék minél többször pólózni, és bizonyítani. Mivel még csak 17 éves vagyok, így minden esélynek örülök. Ugyan az edzőmérkőzéseken sokat vagyok vízben, és akkor fejlődhetek, mégis más egy bajnokin szerepelni.

A beszélgetés során Smitulától azt is megtudtuk, hogy magántanulóként folytatja tanulmányait a Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumban, és a versenysport miatt ugyan sok mindenről le kell mondania, de úgy érzi, megéri.

A Debrecen eddig egy győzelmet, egy döntetlent, és három vereséget könyvelhetett el, így négy pontjával jelenleg a 11. a pontvadászatban. A Varga-alakulat legközelebb szombaton 18 órától a Kaposvári VK-t fogadja a Debreceni Sportuszodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!