Sport

2013.10.15. 13:45

„Bele kell nézni a tükörbe”

Ebes - Szombat óta új seprű seper Ebesen, a jövőben Bücs Zsolt vezetőedző irányítja az NB III-as alakulatot.

Ebes - Szombat óta új seprű seper Ebesen, a jövőben Bücs Zsolt vezetőedző irányítja az NB III-as alakulatot.

2–0-ás vereséget szenvedett Létavértesen a hétvégén az NB III Keleti csoportjának újonca, az Ebes KKSE, ezzel az ebesiek a kilencedik helyet foglalják el a tabellán. Úgy tűnik, a vezetők ennél jobb szereplést reméltek előzetesen a gárdától, mert a Létától elszenvedett vereséget követően szerződést bontottak a Feczkó Tamás vezetőedzővel.

Az Ebes tréneri posztjára Bücs Zsolt került, aki korábban Herczeg András klubmenedzser segítője volt a Lokinál, többek között a Bajnokok Ligája és az Európa Liga csoportkörét is megjárva, legutóbb pedig az NB II-es Sopront irányította.

Meglepte a felkérés

– Néhány napja jött a megkeresés az elnök részéről, amely, megvallom őszintén, váratlanul ért – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak a szakember. – Miután megegyeztünk a vezetőséggel, igyekeztem minél többet megtudni a csapatról az internet, illetve az ismerősök segítségével, bár a futballban élő emberként nagyjából képben voltam az Ebest illetően is. A klub célja, hogy előrébb lépjen a társaság és az első háromban végezzen az idény végén. Nem túl hálás dolog a beugró tréner szerepe, véleményem szerint legalább két hétnek el kell telnie, hogy a közös munkánk eredménye látszódjon a gárda játékán, de az edzők sokszor kerülnek ilyen szituációba – fogalmazott az ötven esztendős edző, akitől megtudtuk, hamarosan Ebesre költözik majd.

Becsülettel

Ami a tréner hitvallását illeti, Bücs elmondta, a becsületesen elvégzett munkában hisz, fontos, hogy reggelente bele tudjon nézni a tükörbe.

– A futballban nem mindig jönnek úgy az eredmények, ahogyan eltervezzük, de a lényeg, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtsuk. Támadó játékos voltam, ennek ellenére szakvezetőként a stabil védekezést tartom az eredményes futball alapjának. A támadásokban lehet több alapsémát is begyakorolni, de ott a kreativitás a döntő, ahol több egyéniség van, az a csapat fog vélhetően nyerni. A védekezést viszont minden együttesnél alaposan meg kell szervezni. Sokat számít, mennyire lesznek gyorsak a passzaink, mennyire lesz gördülékeny a játékunk. Legutóbb Sopronban is szezon közben vettem át a karmesteri pálcát, ám miután végig tudtuk csinálni a csapattal a téli felkészülést, tavaszi másodikok lettünk. Biztos, hogy mindenhol időre van szüksége egy edzőnek az eredményes munkához, bízom benne, hogy Ebesen sikeresek leszünk majd a srácokkal – fogalmazta meg reményeit Bücs Zsolt.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!