Sport

2013.10.28. 15:13

Az egésszé válás napja

Földes - Léleksimogatás a Nemzet Sportolója történetével, meditációval és magyar nótával.

Földes - Léleksimogatás a Nemzet Sportolója történetével, meditációval és magyar nótával.

A 75 éves Balczó András életét szenvedésbe ágyazott gyönyörűségként ismerhette meg a Lelki Egészség Világnapjához kapcsolódó léleksimogató nap népes közönsége október 13-án. A tizenkét gyermeke és hat unokája nyújtotta örömökben élő Nemzet sportolója, az öttusa háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnoka életének üzenetével fejezte ki azt, hogy aki meggyőződése szerint él, annak az boldogsága nem függ a sikerességtől.

A Földes Nagyközségi Népfőiskolai Egyesület által rendezett Léleksimogató egészségnap célkitűzése a mentális egészség javítása, a figyelemfelkeltés és annak megértetése, hogy egészségünkért saját magunk is felelősek vagyunk.

Életre szóló küldetés

Az esemény az 1976-ban Kósa Ferenc által készített és betiltott Küldetés című filmből üzenő Balczó András életút vallomásával kezdődött. A Budakeszin élő olimpikon közel három ezer közönségtalálkozó után látogatott el Földesre. A nap második részében meditációs technikákról tartott előadást a hajdúszoboszlói Életerő klub elnöke, Makláry Zoltán és az Agykontroll Klub vezetője, Kuruczné Korda Borbála, akik gyakorlati bemutatóval is színezték a programot.

Az érdeklődők teakóstolásra látogathattak a gyógynövény teaházba, a gyermekek mandalafestéssel ismerkedhettek.

A Községi Könyvtárban sokan kitöltötték azt az átfogó tesztet, amely alapján később lelki egészség megőrző programokat szerveznek majd. Kora este a magyar nóta és népdal léleksimogató hatását a népzene történetét kutató és ápoló Balogh Imre nótaénekes elemezte, közös feszültségoldó és búfelejtő éneklésre is serkentve az egészségnap érdeklődő közönségét.

HBN- PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!