Sport

2013.09.23. 08:39

Szerdán éremért bokszol Fanni

Debrecen - A most zajló ifjúsági női világbajnokság bulgáriai mezőnyében ott van Kaszanyi Fanni, a DVSC öklözője is edzőjével Zöld Ferenccel.

Debrecen - A most zajló ifjúsági női világbajnokság bulgáriai mezőnyében ott van Kaszanyi Fanni, a DVSC öklözője is edzőjével Zöld Ferenccel.

Az első körben erőnyerő volt a debreceni lány, a másodikra pedig szeptember 25-én kerül sor. Hogy ki lesz az ellenfele, az kedden derül ki, egy amerikai-ukrán párharc győztesét kapja Fanni, ez biztos.

Az amerikai lány, Claressa Maria Shields neve is már önmagáért beszél (a pajzsra utal), ám eredménysora is elég szép. Az elmúlt két évben a színes bőrű ifjú hölgy volt már junior olimpiai tornán első és Pánamerikai bajnok is a mostani alatti korosztályban. A bokszolást 2006-ban kezdte Shields. A másik lehetséges ellenfél, az ukrán Mariya Borutsa nem tud felmutatni ennyi titulust, ám tudjuk jól, aki a világnak arról a tájékáról érkezik egy ökölvívó viadalra, az nem lehet rossz bunyós.

Kaszanyi Fanninak tehát fel lesz adva a lecke, ám ez egy világbajnokság, ahova csak a nemzetek legjobbjai kerülnek oda, tehát nincs mese, okosan, harcosan kell bokszolni, s bízni a sikerben. A viadalra egyébként rekord nevező érkezett, hiszen 31 országból 150 ifi lányt sorsoltak össze a verseny elején.

Hajrá, Fanni, hajrá magyar válogatott!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!