Sport

2013.09.24. 11:03

Nagy izgalmak után ért véget a verseny

Debrecen - A magyarok nyertek, üröm az örömben, hogy Popik János megsérült.

Debrecen - A magyarok nyertek, üröm az örömben, hogy Popik János megsérült.

Magyarország–Lengyelország quad csapatversenyt rendeztek a hét végén Debrecenben, a Gázvezeték utcai salakstadion, amivel a tavaly elhunyt társuk, Ludas Zoltán emléke előtt adóztak. A magyar motorosok riválisai Czestochowából érkeztek, s ha már ilyen hosszú utat megtettek, mindent elkövettek a győzelemért. A hazai gárdát rögtön a viadal elején nagy vérveszteség érte, hiszen Popik János – aki a viadal főszervezője is volt – bukott, s vállsérülés miatt kórházba szállították, így nem folytathatta a versenyt.

A végén dőlt el

A lengyelek kezdtek jobban, ám a vendéglátók fokozatosan felzárkóztak, s az utolsó futam döntött a győzelemről. Az etap első startja után hármas bukást láthatott a nagyérdemű, majd a kizárt lengyel motoros nélkül megismételt futamban kettős hazai diadal született, így 52:50-re a magyarok győztek. A vendéglátóknál Tóth Demeter 18, Porkoláb Gergő 10, Kazár Miklós 7, Jarjabka József 6, Kunkli Tivadar 5, Vida Péter 4, Régi István 2 pontot gyűjtött, míg Popik János pont nélkül maradt.

A nemzetközi csapatverseny mellett az amatőrök is quadra pattantak a debreceni oválon, köztük Dávid Lajos (8 pont) bizonyult a legjobbnak, megelőzve Krisztián Csabát (8), Porkoláb Ákost (7) és Gulyás Attilát (1).

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!