Sport

2013.09.17. 11:58

Még nem zárt be a debreceni salakpálya!

Debrecen - Idén quad- és salakmotorversenyt is láthatnak a nézők a Gázvezeték utcán.

Debrecen - Idén quad- és salakmotorversenyt is láthatnak a nézők a Gázvezeték utcán.

A rosszindulatú pletykák megfékezéseként szeretnénk tudatosítani mindenkiben, hogy a debreceni Gázvezeték utcai salakstadion kapui nem zártak be erre az évre, sőt két viadalnak is otthont ad a létesítmény a közeljövőben.

A négykerekű motorok és gazdáik, azaz a quadosok július 20-án bemutatkoztak a hajdúsági közönségnek egy egyéni viadal keretein belül, a hétvégén pedig újra birtokba veszik az oválpályát. Vasárnap 14 órától a közelmúltban elhunyt sporttárs, Ludas Zoltán emléke előtt adózva a Magyarország–Lengyelország csapatversenyen mérik össze tudásukat a pilóták, de lesz amatőr viadal is, amire bárki benevezhet. A programok sorában gyerek quadosok, driftesek és salakmotorosok tartanak bemutatót.

A speedway hívei sem maradnak viadal nélkül, a szezon utolsó hazai megmérettetésének október 23-án ad otthont a cívisvárosi stadion. A Polgármesterek Kupája elnevezésű versenyen Debrecen és Mórahalom csapata méri össze erejét. Az első, mórahalmi csatát a cívisvárosiak nyerték 49:43-ra, így hatpontos előnnyel várják a visszavágót. A két gárda magyar résztvevői már ismertek, így a hazaiaknál Tabaka József, Bencze Zsolt és Benkő Roland, míg a vendégeknél Magosi Norbert, Tihanyi Sándor és Nagy Patrik ül majd motorra.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!