Sport

2013.09.27. 08:06

Fergeteges torna

Debrecen - A 17 tagú magyar küldöttség nemzetközi kongresszuson mutatta be a 312 meridiántornát.

Debrecen - A 17 tagú magyar küldöttség nemzetközi kongresszuson mutatta be a 312 meridiántornát.

Kínában, aki teheti, kora reggeltől már a parkokban kezdi napjait. A 80 forintnak megfelelő belépti díj ellenében jó levegőt, rendezettséget, biztonságot, valamint rendkívül sokszínű mozgáskínálatot (tai-chi, csikung, tánc, labdás játékok, harcművészetek) kaphat.

A meghatározott sorrendű gyakorlatokat zenére vagy a vezető vezényszavára végzik. Az idegenekre azonnal felfigyelnek, pártfogásba veszik, megmutatják a pontos végrehajtást. Viszonzást még kínálás erejéig sem fogadnak el. A reggeli tornát követően társas játékkal, zenéléssel, énekléssel, tánccal múlatják az időt a nyugdíjasok.

Nagy sikert aratott

Az Eöry Ajándok háziorvos, akupresszőr vezette 17 tagú magyar küldöttség, a Zhu Zong Xiang professzor által szervezett nemzetközi kongresszuson mutatta be a 312 meridiántornát 400 nézővel együtt végezve. A résztvevő országok képviselői (Kína, Tajvan, Szingapur, Malajzia) egyöntetűen elismerték, hogy a magyaroké volt a legösszetettebb, oktatófilmre ajánlható mozgássor. Míg nemzetközi viszonylatban mintegy tízmillióan végzik naponta ezt a tornát a hetvenes évektől főként az ázsiai országokban, addig hazánkban 2007 óta Kínában felvett videó alapján, a több mint 100 aktív klubvezető vezényletével tízezer fő gyakorolja napi rendszerességgel az ország különböző pontjain.

Jótékony hatás

A 20–30 percet igénybe vevő tornát kortól függetlenül lehet végezni. A meridiánokból áramló energia – egyensúly helyreállításával a szervezet immunrendszerét erősíti. Nincsenek mellékhatásai, bármikor, bárhol végezhető, és semmiféle beruházást nem igényel.

A debreceni gyakorlók szinte egyöntetűen érzik a gyakorlatok kedvező hatását életminőségük javulására, hangulatukra, fáradtságérzetük csökkenésére. Maga Eöry professzor is elismeri, hogy allergiás asztmatikus panaszai elmúltak, sőt szemüveget sem kell már viselnie olvasáshoz.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!