Sport

2013.09.25. 09:46

Fanni az olimpiai bajnokkal bokszol ma

Debrecen - Kedden a második menetben TKO-t ért el Claressa Shields az ukrán Borutsa ellen, így ő lesz ma Kaszanyi Fanni ellenfele a női ifi világbajnokság 75 kilósainak versenyében.

Debrecen - Kedden a második menetben TKO-t ért el Claressa Shields az ukrán Borutsa ellen, így ő lesz ma Kaszanyi Fanni ellenfele a női ifi világbajnokság 75 kilósainak versenyében.

Aki nyer, az már a négy között van! Az amerikai lányról érdemes tudni, hogy több remek korosztályos eredménye mellett hatalmas sikert ért el 2012-ben, hiszen a londoni olimpiát is megnyerte (a felnőttek között). A feladat tehát óriási, de akkor is: Hajrá, Fanni!

A bolgár tengerparti város, Albena ad otthont idén a junior és ifjúsági korosztály legjobb női bokszolóinak a világon, hogy összemérjék tudásukat. A DVSC-ből Kaszanyi Fanni van ott a magyar válogatott tagjaként, és rögtön belehúzott a közepébe, hiszen egy olyan lánnyal került össze, aki a statisztikái alapján még veretlen. Claressa Shields 17 évesen hozta el a felnőtt 75 kilósok aranyérmét tavaly Londonból is, így favoritja ennek a mostani viadalnak itt az ifik között. Elsőkörös meccsén ukrán vetélytársát a második menetben léptette le a ringből, miután döntő fölényt harcolt ki ellene az amerikai hölgy.

Egyébként a párosításokat nézve elmondhatjuk, hogy aki a Kaszanyi-Shields csatából továbbjut, az egy orosz-török párharc győztesével meccselhet a döntőbe kerülésért. A másik ágon egy szerb lány bunyózik majd eközben kazah ellenfelével, illetve a másik negyeddöntőben lengyel-kínai viadal kerül terítékre. Szép kis nemzetközi paletta, de hát milyen legyen egy világbajnokság? Ilyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!