Sport

2013.09.26. 14:33

Debrecenből az Európa-bajnokságra

Debrecen - A világversenyekben remeklő cívis aerobikosok hazai pályán bizonyíthatnak.

Debrecen - A világversenyekben remeklő cívis aerobikosok hazai pályán bizonyíthatnak.

A legjobb magyar aerobikosok – természetesen a rengeteg debreceni kiválósággal a hétvégén a cívisvárosban mutatja be a tudását, ugyanis az Oláh Gábor utcai sportcsarnok ad otthont Magyar Kupa harmadik fordulójának, ami egyben válogatóverseny a közelgő Európa-bajnokságra. Érdekesség, hogy a kétnapos rendezvényen 25 egyesület közel ezer versenyzője lép színpadra, Debrecenből a Flex-HD SE és a Tótágas ASE képviselői, Nádudvarról az Edit Fitness SE növendékei szerepelnek.

Szombaton 10 órától kezdődik a versengés, akkor az amatőr versenyzők küzdelmei láthatók basic, step és challenge aerobik kategóriákban. Vasárnap – szintén 10 órától – jönnek a sportág sztárjai, sportaerobik, aerodance és aerostep versenyszámokban folytatódik a megmérettetés, és alakul ki az Európa-bajnokságra utazó végleges keret; a kontinensviadalra a 15-17 éves és felnőtt korosztályok versenyzői pályázhatnak.

Világjátékok után

A hagyományokhoz hűen komoly éremesélyekkel lépnek pódiumra a Flex-HD SE versenyzői, junior korosztályban Molnár Noémi, Szőllősi Panna és Tácsik Hunor egyéni, trió, illetve csoport versenyszámokban is a legjobbak közé várható. Felnőtt egyéniben Hegyi Dóra és Farkas Balázs, csoportban a Világjátékokon eredményesen szereplő Bakó Anett, Hegyi Dóra, Nagy Dorina, Lendvay Dóra, Szörényi Ágota alkotta sportaerobikos egység, illetve a kvintett kiegészülve Kun Orsolyával, Lendvay Rékával és Hagymási Alexandrával aerodance-ben aranyesélyes.

Fiatalabb korosztályokban és az amatőr kategóriákban szintén több érmes és dobogós helyezésre pályáznak a hajdúságiak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!