Sport

2013.09.05. 08:31

Brkovics, a kalandozó szerb

Debrecen, Nyíregyháza - A DVSC-TEVA védője nem csak a védekező feladatát látta el remekül, hanem gól is lőtt.

Debrecen, Nyíregyháza - A DVSC-TEVA védője nem csak a védekező feladatát látta el remekül, hanem gól is lőtt.

Biztató játékkal 3-0-ra verte a Loki a Nyíregyháza Spartacust szerda délután a Ligakupában, a mérkőzés iránt érdeklődő 2500 drukker - leszámítva a vendégszektorban ülő nyolc nézőt - elégedetten távozhatott az Oláh Gábor utcáról a lefújást követően. A kilencven perc során több jó teljesítmény is akadt a piros-fehéreknél, sokat vállalt Slimane Bouadla, jól szállt be Seydi és hibátlan mezőnymunkája mellett gólt szerzett a nyáron igazolt belső védő, Dusan Brkovics. Nem véletlen, hogy széles mosollyal az arcán lépett ki az öltözőből a szerb futballista.

Fontos a kommunikáció

- Az első félidőben is megvoltak a lehetőségeink, de nem volt szerencsénk a befejezéseknél - értékelte a látottakat a hátvéd. - A szünet után már megjöttek a gólok is és megérdemelt győzelmet arattunk. Ami engem illet, nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem az első találatomat a Debrecen színeiben. Védő létemre szeretek "előre kalandozni", felzárkózni a támadásokhoz és a pontrúgásainknál is ott a helyem az ellenfél kapuja előtt - indokolt Brkovics, aki a gólján kívül is többször veszélyeztetett a nyíregyháziak tizenhatosán belül.

Bár még sosem játszottak tétmeccsen együtt belső védő párjával, Alekszandar Trninicsel, a szerdai derbin úgy tűnt, nagy az összhang közöttük. - Sokat jelent, hogy egy nyelvet beszélünk, ahogyan a kapus Novakoviccsal is, megvan közöttünk a megfelelő kommunikáció, ez megkönnyíti a dolgunkat a pályán - magyarázta a játékos.

A térde sérült

A győzelem ellenére akadt olyan hazai játékos, aki szomorúan hagyta el a stadiont. Nagy Zoltán a második félidő elején egy ütközést követően a földön maradt és le kellett cserélni.

- Egy beadásnál ráestek a nyújtott lábamra, emiatt nagy fájdalmat érzek a térdemben, valószínűleg a szalagjaim sérültek meg - mondta rögzítővel a lábán a védő, akinek állapotáról a rá váró vizsgálatokat követően lehet pontosabbat megtudni.

A debreceniek legközelebb jövő hét szerdán lépnek pályára, ugyancsak a Ligakupában, akkor a Mezőkövesd lesz az ellenfelük idegenben.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!