Sport

2013.09.25. 15:51

A vége parádésra sikerült

Idegenben lőtt több góllal az ukránok jutottak ki a belgiumi Európa-bajnokságra.

Idegenben lőtt több góllal az ukránok jutottak ki a belgiumi Európa-bajnokságra.Hiába nyert a magyar futsal válogatott Gyöngyösön 5–4-re az ukránok elleni Európa-bajnoki pótselejtező visszavágóján kedden, a továbbjutásnak így is Ukrajna legjobbjai örülhettek. Harkivban, az odavágón egy héttel korábban 2–1-re győzött a hazai gárda, mely így 6–6-os összesítéssel, idegenben lőtt több góllal kiharcolta a részvétel jogát a belgiumi kontinensviadalon.

– Felemás érzések kavarognak most bennem, boldog vagyok, mert megvertük a világranglista nyolcadik helyezett csapatát (a magyarok a 29. helyen állnak – a szerk.), azonban nem ér semmit a sikerünk, hisz nem jutottunk ki az Eb-re – kezdte értékelését az MVFC-Berettyóújfalu játékosa, Trencsényi János, akinek a válogatottban is „bérelt” helye van.

– Aki látta a mérkőzést, az biztosan nem csalódott bennünk, erőn felül teljesítettünk. Bíztunk benne, hogy most sikerül kijutni, az első összecsapáson jó eredményt értünk el, és itthon sem vallottunk szégyent. Korán megszereztük a vezetést, aztán több ziccert is kihagytunk, ráadásul egyenlített az ellenfél. Buta gólokat kaptunk, amik elkerülhetőek lettek volna. Az utolsó pár percben parádés teljesítményt nyújtottunk, felálltunk 4–2-ről, a végsőkig küzdöttünk. Eddig az volt ránk jellemző, hogy a végére elfáradtunk, ezzel szemben most pont ekkorra pörögtünk fel. Talán segített ebben a nagyszerű közönség is, Gyöngyösön mindig fantasztikus a hangulat, de ezúttal még a szokásosnál is remekebb volt – vélekedett Trenyó.

A cikk folytatását a Hajdú-bihari Napló szeptember 26-i, csütörtöki számában olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!