Sport

2013.09.23. 09:51

A SZUSZ-ban zárt a Traubisoda Strandröplabda Bajnokság

Debrecen - A Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság utolsó fordulóját hétvégén a Szeged Utcai Szabadidőparkban rendezték.

Debrecen - A Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság utolsó fordulóját hétvégén a Szeged Utcai Szabadidőparkban rendezték.

A nyolc forduló során a három kategóriában (női, férfi, vegyes) összesen négy nemzet 192 játékosa gyűjtötte a pontokat.

Az előző esős napok és a változékony időjárás rányomta a bélyegét az utolsó forduló nevezéseinek számára, az előző fordulókhoz képest kevesebb női és férfi pár jelentkezett, de vasárnap a vegyes párosok már a megszokott létszámban versenyeztek.

A hölgyeknél az utolsó fordulóban dőlt el a bajnokság összesített győztesének a kiléte. A holtversenyben a táblázat élén álló Marczin Daniella és Kovács-Miskolczi Noémi a legutolsó mérkőzésre hagyták a döntést. Végül Marczin Daniella Zolnai Vandával az oldalán megnyerte az utolsó fordulót, így az összesített pontversenyben is az Eötvös DSE 18 éves játékosa vehette át a győztesnek járó kupát.

A férfiaknál is annyiban hasonló volt a helyzet, hogy a fordulót nyerő Szalóki István egyben az összesített versenyt is megnyerte. Őt DEAC-os csapattársa, Bakóczy András még megelőzhette volna, de az egymás elleni mérkőzést a Szalóki István – Kőnig Szabolcs páros nyerte a Bakóczy András – Hunyadvári Ottó kettős ellen, így nem változott az élen a helyzet.

A vegyes párosoknál ezúttal 8 csapat indult. Izgalmas mérkőzések után az elsőséget Molnár Lili és Szalóki István szerezték meg, második lett a Fehér Anna Ditta – Orbán Attila kettős, a bronzérmet pedig Bacsó Bettina és Hunyadvári Ottó vehették át. Az összesítettben vezető Szabó Kármen Szabó Zoltánnal az oldalán ezúttal a negyedik helyen zárt, de Szabó Kármen előző fordulókban megszerzett előnye elég volt ahhoz, hogy az összesített verseny bajnoka legyen.

A Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság eredményei, képei és a versennyel kapcsolatos más információk megtalálhatók a Szövetség honlapján (http://hajduvolley.fw.hu) és a Facebookon (https://www.facebook.com/hbmstrandroplabda).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!