Sport

2013.09.25. 15:59

A DEAC a harmadik helyen végzett

Debrecen - Rendkívül erős mezőnyben, két győztes meccsel a dobogó harmadik fokára értek oda a debreceniek.

Debrecen - Rendkívül erős mezőnyben, két győztes meccsel a dobogó harmadik fokára értek oda a debreceniek.Rangos férfi nemzetközi kosárlabda tornát rendezett a Debreceni Kosárlabda Akadémia a cívisvárosban nemrégiben. A viadalon a hazai csapat mellett a szerb Vojvodina, a macedón Szkopje és a szlovák Slavia Trnava vett részt. A körmérkőzéses küzdelem sorozat nagyon jó felkészülést jelentett a főleg fiatal játékosokból álló DEAC számára a bajnoki küzdelmekre.

A DEAC első mecsén a Slavia Trnava együttesével küzdött meg: a hazai gárda kemény védekezéssel 34 eladott labdába hajszolta bele a szlovák másodosztályú ellenfelét, és az ezekből szerzett könnyű kosarakkal fokozatosan növelte előnyét. A debreceni legények végül 104:57-re nyertek.

A második találkozóján a BK Vojvodina NS volt a DEAC ellenfele. Alaposan beragadt a rajtnál a hajdúsági alakulat, ám a második negyedben belelendültek, parádés védekezéssel négy percig nem kaptak pontot Dr. Nagy Ágoston tanítványai, a letámadásból szerzett labdáknak és hárompontos kosaraknak köszönhetően a nagyszünetre sikerült hét pontra csökkenteni a hátrányt. A második félidőben állandósult a 4-5 pont körüli különbség, de ennél jobban sajnos nem sikerült felzárkóznia az egyetemistáknak. A kipontozódások miatt a szerb gárda a végére is tartani tudta csekély előnyét, és nyert 80:71-re.

Legyőzték a macedónokat

A torna utolsó mérkőzésén, az eddig pontveszteség nélkül álló Rabotnicki Skopje volt a DEAC riválisa. A mezőnyből kiemelkedő macedón csapat ellen lényegében végig vezetni tudtak az egyetemisták, akiknek olykor tíz pont fölött volt az előnyük és ezt majdnem tartani is tudták a találkozó végéig.

A torna végeredménye szempontjából nem volt lényegtelen egyik csapat számára sem a mérkőzés, hiszen mindkét félnek esélye volt még az első három hely bármelyikének megszerzésére. Az első félidőben lényegében mindent bedobtak a macedón játékosok, a másodikban viszont kiszorították a hazaiak a vendégeket a palánk alól, és 86:78-as sikert arattak. A tornát a szerb együttes,a BK Vojvodina NS nyerte meg.

HBN


 

A DEAC eredményei:

DEAC - Slavia Trnava 104:57 (26:12, 30:21, 31:12, 17:12)

BK Vojvodina NS - DEAC 80:71 (24:8, 11:20, 20:22, 25:21)

DEAC - Rabotnicki Skopje 86:78 (20-21, 25-16, 12-21, 29-20)

A torna végeredménye:

1. BK Vojvodina NS

2. Rabotnicki Skopje

3. DEAC

4. Slavia Trnava

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!