Sport

2013.07.26. 12:47

Ünnep helyett csőd

Debrecen - A nyolcezer drukkert alaposan lehűtötte a hazai pályán vereséget szenvedő Debrecen.

Debrecen - A nyolcezer drukkert alaposan lehűtötte a hazai pályán vereséget szenvedő Debrecen.

A szurkolók arra számítottak csütörtökön, hogy a DVSC-TEVA megmenti a magyar futball becsületét a nemzetközi porondon és egyedüli hazai gárdaként megéri az augusztust a kupában, ehelyett méretes és kijózanító pofont kaptak. A Loki a kinti, reményt keltő 2–2 után Nyíregyházán 3–0-ás vereséget szenvedett a norvég Strömsgodsettől és kiesett az Európa Liga második selejtezőköréből. Úgy tűnt, elképzelés nélkül, elhibázott felállásban vergődnek a piros-fehérek, az egyénileg nem feltétlenül jobb focistákból álló vendégek pedig sorra rúgták a gólokat. Az eredményt azután sem sikerült kozmetikázni, hogy Storbaeket a 71. percben kiállították.

A közönség az utolsó tíz percben hangosan tüntetett, becsapva érezték magukat a Loki-fanatikusok, ők ugyanis ünnepre készültek.

Készültek a pontrúgásokra

A vesztes csapat szakvezetője így látta a gyászos kilencven percet: – Biztonságosabb játékkal kezdtünk, de nem volt ezzel probléma, mert ekkor is tudtunk támadásokat vezetni. Ha akkor gólt rúgunk, az ellenfélnek is mást kellett volna játszania, ugyanis a gól mindig meghatározza a játék menetét. Aztán nyilván, egy ilyen oldalszabadrúgásból nem lett volna szabad megkapnunk az első gólt... Különösen úgy, hogy magasabbak voltunk az ellenfelünknél – mondta a tréner, majd a Napló azon kérdésére is válaszolt, mi okozta számára a legnagyobb csalódást csütörtök este?

– Összességében csalódásnak élem meg a mai estét, mert olyan szituációkból kapunk gólt, amire fölkészültünk. Tudtuk, hogy az ellenfelünk pontrúgásból nagyon jó, veszélyesen érkeznek a kapu elé, a múlt héten ezt jobban meg tudtuk oldani, bár akkor is kaptunk egy gólt oldalszabadrúgást követően. De azon a téren is csalódott vagyok kicsit, hogy az adódó helyzeteket be kellett volna lőnünk. Sok sikert kívánok norvég kollégámnak a továbbiakban! – gratulált Kondás, aki a vasárnapi, Kaposvár elleni meccs kapcsán annyit mondott, hogy a kupavereségen túl kell lépni, ki fogják értékelni a mérkőzést és készülnek a bajnoki nyitányra.

HBN-TN


Debrecen, Nyíregyháza – A Magyar Kupa győztes Loki az EL-csoportkörbe kerülésért folyó küzdelemsorozat részeként csütörtök este Nyíregyházán játszott a norvég Strömsgodset ellen. A mérkőzést élőben közvetítettük a Hajdú Online-on 20:30-tól. 


Debrecen, Nyíregyháza - Az első akadályban elbuktak: a DVSC-TEVA súlyos vereséget szenvedett és búcsúzott Európától. 


Nyíregyháza, 2013. július 25., csütörtök (MTI) - A Debrecen háromgólos vereséget szenvedett hazai pályán a norvég Strömsgodsettől a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójában, a párharc Nyíregyházán rendezett visszavágóján, így búcsúzott a sorozattól.


Budapest, 2013. július 26., péntek (MTI) - Természetesen csalódottan értékelte a csütörtöki Európa Liga-selejtezős búcsút Kondás Elemér, a Debrecen, valamint Marco Rossi, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának vezetőedzője. 


Debrecen - A Strömsgodset magyar csatára úgy véli, megérdemelten jutottak tovább. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!