Sport

2013.07.29. 13:05

Történelmi mélyponton?

Debrecen - Egyedül Debrecen vállalta volna a kötelezettséget, de ez kevés a bajnokság megrendezéséhez.

Debrecen - Egyedül Debrecen vállalta volna a kötelezettséget, de ez kevés a bajnokság megrendezéséhez.A hatalmi harcok, a klubvezetők csatája és a belső ellentétek ahhoz vezettek, hogy idén nem rendeznek országos bajnoki sorozatot, így bajnoka sem lesz hazánknak. Olyan már volt a magyar salakos históriában, hogy egy forduló elmaradt, és így nem lehetett bajnokot hirdetni, de arra, hogy el se kezdődjék a pontvadászat, emberemlékezet óta nem volt példa. (Legutóbb 1956-ban nem rendeztek ob-t hazánkban – a szerző.)

Visszaléptek

A 2013-as esztendőre kiírt salakmotoros magyar bajnokság három viadalából két forduló elmarad, ebből az egyik a Miskolcra tervezett volt, amit a helyi pálya sajnálatos bezárása miatt mondtak le a borsodi klub vezetője által. Ezt követően a gyulai klubvezetőtől érkezett hír a szakághoz, miszerint júliusban még nem állt készen a pályájuk arra, hogy licenc birtokába kerülhessen, ezért a fürdővárosi országos bajnoki fordulót is lemondták. Miután a három fordulóból mindössze Debrecen vállalta volna a rendezést, a 2012-ben kialakított bajnoki kiírás miatt idén nem lesz országos bajnokság hazánkban – áll az információ a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) salakos szakágának hivatalos Facebook oldalán, ahol a jelenlegi szakági tanács megítélése szerint az, hogy az országos bajnokság meghiúsult, rendkívül sajnálatos dolog, ami súlyos károkat okoz az amúgy is nehéz helyzetben lévő sportágra nézve.

A teljes cikk a Hajdú-bihari Napló keddi számában olvasható.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!