Sport

2013.07.10. 19:24

Kettő helyett négy kerékkel zúzzák

Debrecen - Yamaha, Suzuki és KTM quadok foglalják el a debreceni salakstadion oválpályáját.

Debrecen - Yamaha, Suzuki és KTM quadok foglalják el a debreceni salakstadion oválpályáját.

Egy új sportág, a quad mutatkozik be a debreceni salakstadionban július 20-án, szombaton 15 órától. A Bajnokok az Arénában elnevezésű kupasorozatból eddig két fordulót rendeztek Miskolcon, most pedig a hajdúsági közönség előtt debütálnak ezek a 450-690 köbcentis, Yamaha, Suzuki és KTM négykerekű motorok, illetve pilótáik.

Salakos szisztéma

Az előző viadalokon 16 és 13 motoros mérettette meg magát Borsodban, a szervezők szerint a cívisvárosban várhatóan 16-an ülnek majd motorra. A viadalra bárki benevezhet, akinek a quadja megfelel az előírásoknak, illetve a versenyző rendelkezik a kellő hivatalos papírokkal - nevezni a megmérettetés napján, a helyszínen lehet. Ennek megfelelően a viadalon eredményt hirdetnek presztízs (élsportoló) és open (nyitott) kategóriában.

Egy jól bevált rendszert, a salakmotorversenyekről ismert lebonyolítási szisztémát alkalmazzák a quadosok a cívisvárosban, s ellentétben Miskolccal, nem három, hanem négyen küzdenek egy-egy futamban a Gázvezeték utcai salakstadionban. A szervezők az esemény csúcspontjaként és zárásaként rendezik meg a szuperdöntőt, ahol két etapban heten-heten mérik össze erejüket, természetesen két sorból startolva.

A visszajelzések alapján az ország számos pontjáról érkeznek majd quadosok Debrecenbe, ráadásul biztosra vehető, hogy a tavalyi magyar bajnok Kazár Miklós mellett Kunkli Tivadar, Vida Péter és Popik János is motorra ül, azaz garantált a magas színvonalú küzdelem.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!