Sport

2013.07.01. 15:32

Jó futballisták a próbázók

Debrecen - A DVSC vezetőedzője, Kondás Elemér a román Budot és Joel Damahout is dicsérte.

Debrecen - A DVSC vezetőedzője, Kondás Elemér a román Budot és Joel Damahout is dicsérte.

Mint arról korábban beszámoltunk, a DVSC-TEVA együttese szombaton két felkészülési találkozót is lejátszott, a Tatran Presovot 5-0-ra, a DVTK-t pedig 2-1-re verte a kettéosztott debreceni keret. Az összecsapások során pályára lépett két próbajátékos is, az elefántcsontparti Joel Damahou és a román Cristian Bud. Előbbi a középpályán és a védelemben is bevethető, utóbbi pedig csatár.

- Jómagam ugyan szombaton az Európa Liga-ellenfelünk, a Strömsgodset meccsét tekintettem meg a helyszínen, de láttam már természetesen a két fiút focizni - nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője. - Konzultáltam a mérkőzéseken mutatott teljesítményükről a szakmai stáb tagjaival, abszolút képben vagyok tehát, maradjunk annyiban: mindketten jó labdarúgók - mondta a szakember.

Élőben hasznosabb

Az említett norvég bajnoki összecsapáson a Strömsgodset hazai pályán 3-1-re verte a Tromsö együttesét.

- Nagyon kulturált, hatvanezres városban jártunk, ahol egy családias stadionban futballozott leendő ellenfelünk - folytatta a tréner. - Olyan szempontból nem csalatkoztunk, hogy tudtuk, jó csapat vár ránk az EL-selejtezőben. Több U17-es, U21-es válogatott futballistájuk van, ugyanakkor a rutint is van, aki képviselje, Kovács Péter személyében. Bár északi gárdáról van szó, inkább játsszák a focit, végig uralták a meccset és teljesen megérdemelten nyerték meg az összecsapást. Erős, kellemetlen ellenféllel kell tehát farkasszemet néznünk, de éppen azért térképezzük fel őket, hogy jól teljesítsünk majd a párharcaink során. Ami biztos, sokkal több hasznos információt gyűjthettünk be élőben a Störmsgodsetről, mint amit a felvételek alapján sikerült volna.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!