Sport

2013.07.03. 15:57

„Friss húsok” a Lokiban

Debrecen - Cristian Bud jól fejelő futballistának tartja magát, Joel Damahou a pontos passzaira büszke.

Debrecen - Cristian Bud jól fejelő futballistának tartja magát, Joel Damahou a pontos passzaira büszke.

Nagyban zajlik a DVSC-TEVA felkészülése, illetve megerősítése, mi sem jelzi ezt jobban, mint hogy két újabb játékost igazolt le a klub: Cristian Bud, a román támadó, illetve Joel Damahou, az elefántcsontparti védő is három évre írt alá a Debrecennel. Mindkét labdarúgó ismeri a Lokit, amint mondták, örülnek, hogy a piros-fehéreket erősíthetik a jövőben, és várják az Európa-liga küzdelmeit.

Cristian Bud korábban csak Romániában játszott. A 28 éves, 184 centiméter magas játékos volt a Gaz Metan és a CFR Kolozsvár labdarúgója is. A tavaszi szezont az FC Bihornál töltötte kölcsönben, ahol tíz mérkőzésen hét gólt szerzett. A román élvonalban összesen 91 meccsen lépett pályára, és 25 gólt lőtt. Budot edzés után faggattuk eddigi tapasztalatairól. – Nagyon tetszik a város, illetve a csapat is, azt gondolom, egy kiváló együttesbe kerültem. Sokat hallottam már a Debrecenről, hiszen szépen szerepelt a nemzetközi porondon, az elmúlt években szinte állandó részvevője volt valamelyik európai sorozatnak, így egyáltalán nem ismeretlen számomra, illetve edzőmérkőzésen is jártam már itt. Várom az El-szereplést, remélem, gólokkal tudom majd segíteni új gárdámat – tudtuk meg Cristian Budtól, aki szerint erősségei közé sorolható az erőnléte és az, hogy jól fejelő focista.

A cikk folytatását a Hajdú-bihari Napló július 4-i számában olvashatják.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!