Sport

2013.07.30. 17:19

„Folytatva a családi hagyományokat”, Aradi Bernadett is magyar bajnoki címet szerzett

Budapest, Debrecen - Budapesten, az Ikarus BSE Atlétikai Központjában versenyeztek a legkiválóbb hazai sportolók az elmúlt hét végén.

Budapest, Debrecen - Budapesten, az Ikarus BSE Atlétikai Központjában versenyeztek a legkiválóbb hazai sportolók az elmúlt hét végén. A Debreceni Sportcentrum - Sportiskola versenyzői hat arany, három ezüst és két bronzérmet szereztek. A DSC-SI atlétikai szakosztálya 25 fővel képviselte a cívisvárost, közülük Kazi Tamás két egyéni számban is nyert, illetve bajnoki címet ünnepelhetett Aradi Bernadett, Szarvas Dóra, Koroknai Tibor, valamint a 4x400-as férfiváltó is.

Magabiztosan nyert

A debreceni sportiskolás versenyzők közül Aradi Bernadett 2:12.41 perces idővel, kiváló versenyzéssel nyerte a 800 méter síkfutás versenyszámát. A bajnokot szülei, Dr. Aradi János és Lázár Magdolna készítették fel a viadalra.

– Azt hiszem, nyugodtan mondhatom, esélyesként indultam a viadalon, hiszen egész évben én vezettem a hazai ranglistát ezen a távon. Ennek ellenére tudtam, egy-két riválisra jó lesz odafigyelni – emlékezett vissza az újdonsült bajnoknő.

Aradi Bernadett nem az első a családjában, aki 800 méteres síkfutásban szép eredményeket ért el.

– Nagypapám, Aradi János az egykori sokszoros válogatott, 1937-ben Főiskolai Világbajnokságon a második helyen zárt. (Érdekesség, hogy Bernadett pontosan száz évvel azután lett országos bajnok, hogy papája megszületett – a szerk.). Apa, Dr. Aradi János szintén válogatott volt, és kétszer is, először 1964-ben majd 65-ben is megnyerte az ob-t, míg anya, Lázár Magdolna olimpikon volt. Ő 1975-ben lett bajnok 800-on, de más versenyszámokban többször is nyert, illetve országos csúcsát (2:00,5) 28 éven át nem tudták megjavítani. Természetesen motivált, hogy ők is elérték már ezt az eredményt – tudtuk meg a sportolótól, akinek párja is atléta.

A cikk folytatását a Hajdú-bihari Napló július 31-i számában olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!