Sport

2013.07.18. 12:36

Bajnokok az Arénában

Debrecen - A honi kupasorozat harmadik fordulójával debütálnak a quadosok Debrecenben.

Debrecen - A honi kupasorozat harmadik fordulójával debütálnak a quadosok Debrecenben.

A megszokott GM és JRM salakmotorok helyett Yamaha, Suzuki és KTM quadok foglalják el a cívisvárosi Gázvezeték utcai salakstadion oválpályáját szombaton délután 15 órától (kapunyitás és szabadedzés 13 órától). Egy új sportág debütál a Hajdúságban, éppen ezért nagy várakozás előzi meg a négykerekű motorok száguldását.

A Bajnokok az Arénában elnevezésű kupasorozatból eddig két fordulót rendeztek Miskolcon, most pedig a quadosok átteszik a székhelyüket cívisvárosba. Ezekről a négykerekű fenevadakról érdemes tudni, hogy 450 és 690 köbcentis motorok hajtják őket, s Yamahákkal, Suzukival és KTM-ekkel állnak a starthoz a pilóták, akik az egyenes végére akár a 100 km/h-ás sebességet is előcsiholhatják a gépekből.

Akár a salakosok

A miskolci Speedway Arénában 16 és 13 motoros mérettette meg magát Borsodban, a várakozások szerint a Gázvezeték utcán is 16-an ülnek majd motorra. A viadalra bárki benevezhet, akinek a quadja megfelel az előírásoknak, illetve a versenyző rendelkezik a kellő hivatalos papírokkal - nevezni a megmérettetés napján, a helyszínen lehet. A viadalon eredményt hirdetnek presztízs (élsportoló) és open (nyitott) kategóriában.

Nemcsak a pálya, hanem a lebonyolítási rendszer is megegyezik a speedway-jel, azaz futamonként 4-4 pilóta küzd majd a pontokért. Az alapversenyt követően az esemény csúcspontjaként és zárásaként rendezik meg a szuperdöntőt, ahol két etapban heten-heten mérik össze erejüket, természetesen két sorból startolva. A visszajelzések alapján az ország számos pontjáról érkeznek majd quadosok Debrecenbe, ráadásul biztosra vehető, hogy a listavezető, az eddigi két viadalt megnyerő Tóth Demeter, a tavalyi magyar bajnok Kazár Miklós és a küzdősportok világából jól ismert Kunkli Tivadar mellett Vida Péter, illetve Popik János is motorra ül, azaz garantált a magas színvonalú küzdelem.

Ők is négy kerékkel

Betétprogramként a szünetekben rali-bemutatót láthat a nagyérdemű, ahol Bődi Sándor (Lada) Varga Csabával (Lada), Szikszai Béla (BMW) Széll Péterrel (BMW), Szilágyi Tamás (BMW) Taskó Attilával (VW Golf), míg Taskó Rodrigó (BMW) Elek Gáborral (Lada) méri össze az erejét a salakpályán.

HBN

Az állás:

Presztízs kategória

1. Tóth Demeter (KTM 525) 12 pont,

2. Kazár Miklós (KTM 450) 9,

3. Régi István (KTM 505) és

Porkoláb Gergő (Honda 490) 7-7,

5. Jarjabka József (Suzuki 450) 6,

6. Kunkli Tivadar (KTM 450) 3,

7. Popik János (KTM 520) 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!