Sport

2013.07.16. 11:00

A ramadán elhalasztva

Debrecen - Ibrahima Sidibe most csak a tréningekre és a Loki soros mérkőzéseire koncentrál.

Debrecen - Ibrahima Sidibe most csak a tréningekre és a Loki soros mérkőzéseire koncentrál.

Rendkívül fontos összecsapás vár a DVSC-TEVA együttesére csütörtökön este Norvégiában, az Európa Liga második selejtezőkörének odavágóján a Strömsgodset lesz a debreceniek ellenfele. A hírek szerint a drammeni stadion játékterét – azon túl, hogy műfüves – a házigazdák előszeretettel fel szokták locsolni, még jobban megnehezítendő a vendég futballisták dolgát, ezért a Loki hétfőn és kedden is az Oláh Gábor utcai műanyag borítású, meglocsolt pályán edzett.

Van gyenge pontjuk

Hogy mennyire a Strömsgodset van a debreceniek célkeresztjében, azt az is jelzi, hogy a szakmai stáb a hét elején a gárdával közösen DVD-felvételen elemezte ki a skandinávok futballját. A DVSC szenegáli csatára, Ibrahima Sidibe így vélekedett az ellenfélről: – Nagyon jó és szervezett csapat vár ránk csütörtökön – kezdte mondandóját a támadó. – A norvégok igyekeznek a mezőnyben minél kevesebb hibával játszani, de mint minden gárdának, a Strömsgodsetnek is vannak gyenge pontjai, amelyeket nem szeretnék most elárulni, de szeretnénk kihasználni azokat a pályán.

Most nem éhezhet

Sidibe szerint hamarosan kellően összeszokott együttest alkotnak a nyáron a cívisvárosba érkezett játékosok.

– Sok új arc van most a keretben, biztos, hogy időre van szükség a beilleszkedésükhöz, két nap van még az EL-meccsig, addig még sokat alakulhatunk. Úgy vélem, jó állapotban van a társaság, de így is száz százalékot kell nyújtania mindenkinek a sikerhez – nyilatkozta Sidibe, aki köztudottan muszlim vallású, azaz számára is elkezdődött a ramadán, ami 30 napos böjtöt jelent (az étel és az ital megvonását) napkeltétől napnyugtáig. Ezt azonban most felülírja a versenynaptár.

– Most nem igazán tartom a böjtöt – mosolyodott el a futballista. – Vannak olyan napok, amikor jobban betartom ezt, de sok az edzés és fontos meccsek várnak ránk, tehát nem engedhetem meg magamnak. Majd az év végi szabadság alatt bepótolom a mulasztást.

HBN-TN


A DVSC-TEVA Magyar Kupa-győztes labdarúgó csapata július 25-én, csütörtökön este fél kilenctől vívja Európa Liga selejtezőjét a Stromsgodset együttese ellen a Nyíregyházi Városi Stadionban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!