Sport

2013.06.07. 13:48

Ígéretes csapat van épülőben Debrecenben

Alakulóban van a Debrecen jövő évi kerete, Varga Tamás tervszerűen építkezik.

Alakulóban van a Debrecen jövő évi kerete, Varga Tamás tervszerűen építkezik.

Vízilabda. Nagy nevű pólósok érkezéséről lehet hallani a Vodafne Férfi Vízilabda OB I. 2012/13-as szezonját az Európa Kupa indulásra jogosító ötödik helyen záró DVSE csapatánál. Amint azt már leírtuk, a korábbi keretből biztosan Debrecenben marad a magyar állampolgársággal rendelkező, szerb válogatott és Európa-bajnok kapus, Braniszlav Mitrovics, a montenegrói válogatott center, Szasa Misics, Süveges Máté, Vindisch Ferenc és Halek Márton.

Giorgetti távozik

A Hajdú-bihari Napló kíváncsi volt, a már biztos tagokon túl kik fogják alkotni jövőre a DVSE keretét. Olaszországban értük utol a cívisvárosiak kétszeres olimpiai bajnok edzőjét, Varga Tamást, aki további játékosok sorsáról is beszámolt.

- Szóban már megegyeztünk az olimpiai ezüstérmes, világbajnok, korábbi Pro Recco-játékossal, Predrag Jokiccsal, azonban a szerződést még nem írtuk alá. Szerdán délelőtt tárgyaltam az Egerrel bajnok, a szezon során a válogatott keretbe is meghívót kapó Mezei Tamással, azonban vele kapcsolatban sem tudok még biztosat mondani. Marnitz Gergő és Chilkó Márton a következő idényben biztosan az együttesünket erősíti majd.

Távozik Debrecenből Alex Giorgetti és Nébald Olivér, Boris Letica és Kállay Márk jövője még kérdéses, Palotás Gergővel pedig még nem tárgyaltam – tudtuk meg Vargától, aki azt is elárulta, jelenleg a tavalyi túltervezett költségvetés harmadából gazdálkodhatnak. – Örülünk, hogy egyáltalán ennyi pénz is a rendelkezésünkre áll. Szeretnénk indulni az Európa Kupában, azonban csak a következő elnökségi ülésen dől el, tudjuk-e vállalni a nemzetközi szereplést – fogalmazott a DVSE edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!