Sport

2013.06.18. 16:04

Hazai és külföldi olimpiai bajnokok az Úszó OB-n, Debrecenben

Debrecen - 2011 és 2012 után idén is Debrecenben rendezi meg az Úszó Országos Bajnokságot a Magyar Úszó Szövetség.

Debrecen - 2011 és 2012 után idén is Debrecenben rendezi meg az Úszó Országos Bajnokságot a Magyar Úszó Szövetség. A honi sportági vezetők a Debreceni Sportcentrum szakembereivel karöltve június 26-29. között magyar és világsztárok egész sorát hozzák el a Debreceni Sportuszodába. Várhatóan több olimpiai és VB érmes is rajthoz áll, s itt lesznek a nagy sikerű, 2012-es debreceni Európa-bajnokság legjobb magyar úszói is.

Miután az Úszó OB idén is nyílt, VB-kvalifikációs verseny lesz, a hazai kedvencek mellett más nemzetek kiválóságait is a Sportuszodában köszönthetjük. Debrecenben versenyez többek között a tavalyi ötkarikás játékok egyik legnagyobb meglepetését „szállító” Chad Le Clos. A Dél-Afrikai Köztársaság kiváló úszója az amerikai világsztár, Michael Phelps előtt lett aranyérmes Londonban, 200 m pillangón. Az olimpiai bajnok Le Clos várhatóan 50m, 100m és 200m pillangón is rajthoz áll a cívisvárosban, s miután a több számban Európa-csúcstartó Cseh László valamint az Ifjúsági Olimpiai bajnok Biczó Bence is megméretteti magát, igazi sportcsemegére számíthatnak a kilátogatók.

Fontos tudnivaló az Úszó Országos Bajnokság kapcsán, hogy a jövő héten változik a Debreceni Sportuszoda nyitvatartási ideje. Az 50-es medencét a lakosság június 24-én, 16.00 órától nem veheti igénybe, míg a teljes létesítményt június 26-29. között kizárólag az OB versenyzői használhatják. Június 30-tól újra a szokott rend szerint várjuk a sportolni vágyókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!