Sport

2013.06.10. 07:47

Folytatódott a Traubisoda strandröplabda bajnokság

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség nyolcfordulós versenyének második körére került sor az elmúlt hétvégén. A Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság mostani versenynapjain a szokások szerint szombaton a női és férfi párosok, míg vasárnap a vegyes párosok küzdöttek.

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség nyolcfordulós versenyének második körére került sor az elmúlt hétvégén. A Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság mostani versenynapjain a szokások szerint szombaton a női és férfi párosok, míg vasárnap a vegyes párosok küzdöttek.

Ezúttal a Kerekestelepi Fürdő és Lyra Beach Kempingben remek időben játszottak a csapatok, ahol a nevezések után a Ráthonyi Kft. támogatásaként minden játékos most is egy másfél literes Traubisodát vehetett át frissítőként.

Az első fordulóhoz képest érdekes volt, hogy most a fiúknál neveztek többen, bár a lányok révén vált szombaton először nemzetközivé a Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság. A romániai Stei (Vaskohsziklás) két női csapattal indult a női párosok versenyén, majd edzőjük, Gheorghe Razvan is játszott a férfi párosban Korponai Tibor oldalán.

Az erősebb nemnél a legtöbb mérkőzés magas színvonalú játék után dőlt el. Végül egy budapesti egység (Krekk Zoltán és Zsembrovszky Dávid), a Berkes Zoltán, Leiszt Máté, valamint a Hubicska Patrik, András Ádám férfi párosok jutottak a legjobb három közé, ahol végül a Berkes Zoltán, Leiszt Máté páros győzött a fővárosi egylet előtt.

A női párosoknál két csoportban kezdődtek a mérkőzések, de a már a legjobb négy közé is nehéz volt bekerülni. A csoportelsők és csoport másodikak keresztjátéka is nagy izgalmakat hozott. Végül az Eötvös DSE játékosainak házi döntőjére került sor, amelyben a Marczin Daniella, Zolnai Vanda páros győzött a Kovács-Miskolczi Noémi, Kovács Kata páros előtt. Harmadik helyezést ért el a Hock Renáta, Szabó Kármen pár, míg a negyedik a romániai Pura Madalina, Blaj Giulia kettős lett.

A vegyes párosok két négyfős csoportban kezdtek. Itt igazán meglepő eredmény sokáig nem alakult ki, de a döntőbe jutásért az esélytelenebbnek hitt Árvai Krisztina, Balku Bálint párnak már mérkőzéslabdája is volt a Bacsó Bettina, Hunyadvári Ottó kettős ellen, de aztán utóbbiaknak sikerült fordítani. A győzelmet a Szabó Kármen, Szabó Zoltán egység szerezte meg ellenük. A bronzérmet a Fehér Anna Ditta, Orbán Attila duó vehette át.

A bajnokság 2013. június 22-én és 23-án Kabán, a Városi Gyógyfürdőben folytatódik. Ott két érdekes nyeremény is lesz az eddigieken kívül. Dr. Koháry György alpolgármester úr a győztes csapatok tagjairól ingyenes portrét készít. Szintén a győztes párosok tagjainak az Andromeda Travel Kft. díjmentes szállást biztosít Görögországban, Makrygialos üdülőhelyen 7 éjszakára.

Az eredmények, képek és a versennyel kapcsolatos más információk megtalálhatók a Szövetség honlapján (http://hajduvolley.fw.hu) és a Facebookon (https://www.facebook.com/hbmstrandroplabda).

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!