Sport

2013.06.28. 08:26

Biczó hatalmas versenyre számít

Debrecen - Világklasszis úszóink szívesen versenyeznek a cívisvárosban.

Debrecen - Világklasszis úszóink szívesen versenyeznek a cívisvárosban.

Csütörtökön folytatódott az CXV. Országos Úszó Bajnokság a Debreceni Sportuszodában. A második nap délutáni programjában több döntő és két középdöntő szerepelt.

Az 50 méteres férfi gyorsúszás döntőjében a fiatal hajdúszoboszlói úszó, Holoda Péter hatodikként zárta a versenyt. A folytatásban Biczó Bence a 100 méteres pillangó döntőjében negyedik helyen végzett, ez az eredmény végül egy országos harmadik helyezéshez volt elég. A versenyt a Dél-afrikai olimpikon Chad Le Clos nyerte, magyar bajnok lett Cseh László, harmadikként ért célba Pulai Bence. A mellúszó számok közül 100 méteres férfi mellúszásban Gyurta Dániel megvédte első helyét, 200 méteres női mellúszásban pedig Hosszú Katinka végzett az első helyen. Biczó Bence pillangó számának döntője után így nyilatkozott lapunknak:

- Nagyon jó úszás volt a mai, mint már említettem előzőleg, a 100 méter kiegészítő számom. Jól ment a második ötven méter, ez biztató a kétszáz méterre nézve. Erős mezőnnyel úsztam ma együtt, ellenfelem volt az szám olimpiai bajnoka, ezüstérmese és Pulai Bence is, ők mindhárman nagy bajnokai a 100 méteres pillangóúszásnak. Számomra talán kicsit rövid ez a táv, a végén még szívesen ráfordultam volna. A kétszáz méteres számban ugyan ezekkel a résztvevőkkel gazdagodik a verseny, úgyhogy hatalmas küzdelemre számítok-vélekedett a debreceni színekben versenyző Biczó.

-Szeretem ezt az uszodát- kezdte a beszélgetést Hosszú Katinka- voltam már itt edzőtáborban és persze az Úszó Európa Bajnokságot ugyancsak itt rendezték meg, ami számomra nagy élmény volt. Igazán motiváló belépni ebbe az uszodába és már három éve nem vettem részt országos bajnokságon. A szüleim is itt vannak, úgyhogy nagyon jól érzem magam - mondta Katinka, és értékelte az eddigi teljesítményét. – Örülök az időeredményeimnek, ilyenkor az is fontos. Én is fáradok, tehát a negyedik vagy ötödik számomban már nem úszom olyan jól, mint az elején, viszont így is elég jó eredményeket produkáltam. Úsztam néhány egyéni csúcsot és úgy látszik, hogy minden számomban sikerült javulnom az idén- nyilatkozta Hosszú, aki a világbajnokságra Debrecenben készül fel.

-Minden mellúszó számban indulok ezen a héten, mindemellett reggelente már keményen edzek. A barcelonai világbajnokságra már megvan a kvalifikációs szintem minden számban, ilyen szempontból számomra nincs tétje a versenynek, azonban remélem, hogy minden számban jól tudok teljesíteni. Az országos bajnokság után Hódmezővásárhelyre utazom, ott három hetes edzőtáboron veszek részt, majd egy hétig Budapesten lesznek tréningeim a vébé előtt- nyilatkozta mellúszó olimpikonunk, Gyurta Dániel, majd az országos bajnokság mellúszó versenyzőiről osztotta meg velünk véleményét. - A magyar mellúszó mezőny mindig is erős volt, jónak találom, hogy komoly ellenfeleim vannak hazai szinten is, hiszen így azokat a helyzeteket tudom gyakorolni, amelyek később a világversenyek során várnak rám- fejezte be a beszélgetést Gyurta.

A bajnokok

100 m férfi pillangó: Cseh László

100 m női gyors: Verrasztó Evelyn

100 m férfi mell: Gyurta Dániel

200 m női mell: Hosszú Katinka

400 m férfi gyors: Kis Gergő

100 m női hát: Hosszú Katinka

200 m férfi hát: Bernek Péter

50 m női pillangó: Hosszú Katinka

50 m férfi gyors: Takács Krisztián

4x200 férfi gyorsváltó: Kőbánya Sport Club

800 m női gyors: Kapás Boglárka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!