Sport

2013.05.30. 07:44

NOB - Krajcsák Márk szerint a fallabda kerül be a 2020-as programba

Budapest, 2013. május 29., szerda (MTI) - Krajcsák Márk szerint a baseballal és a softballal, valamint a birkózással szemben sportága, a fallabda kerül majd be a 2020-as olimpia programjába.

Budapest, 2013. május 29., szerda (MTI) - Krajcsák Márk szerint a baseballal és a softballal, valamint a birkózással szemben sportága, a fallabda kerül majd be a 2020-as olimpia programjába.

"Mivel a baseball nem olyan régen került ki az olimpiai programból, ezért úgy gondolom, hogy minden bizonnyal a fallabda és a birkózás között fog eldőlni a dolog" - nyilatkozta az MTI-nek a tízszeres magyar bajnok azután, hogy kiderült: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottságának döntése nyomán e három sportág közül választhatja majd ki szeptemberben a közgyűlés azt az egyet, amely bekerül a hét év múlva esedékes játékok műsorába.

"Nagyon szoros versenyt várok, hiszen a fallabda az elmúlt tizenhat évben többször is nagyon közel állt ahhoz, hogy bekerüljön az ötkarikás műsorba. Ugyanakkor úgy tudom, hogy a birkózás mellett nagyon erős a lobbi, és a vezetők a közelmúltbeli szabálymódosításokkal is próbálták segíteni a sportágukat. Mégis optimista vagyok, úgy érzem, hogy a squash lesz majd a befutó" - tette hozzá a 2010-ben Európa-bajnoki negyedik és világbajnoki 17. Krajcsák, aki pályafutása legjobbjaként 37. volt a világranglistán.

A nem olimpiai sportágak kiemelt versenyén, azaz a Világjátékokon 2009-ben kilencedik Krajcsák elmondta még, hogy nagy álma válna valóra azzal, ha a magyar színeket képviselhetné az ötkarikás játékokon.

"A 2020-as olimpia idején 36 éves leszek. Igazság szerint a mezőny legidősebbjei ennyi idősek. Ugyanakkor ha a fallabda bekerülne a programba, az talán nekem is lökést adna, s ha lenne rá esélyem, mindenképpen elindulnék."

A NOB vb szerdán a nyolc jelentkezőből a fallabdát, a közösen pályázó baseballt és softballt, valamint az olimpia programjából februárban elhagyni javasolt birkózást tartotta alkalmasnak a 2020-as olimpiai részvételre. Az első körön a karate, a sportmászás, a wakeboard, a görkorcsolya és a vusu nem jutott túl. A Buenos Aires-i közgyűlésen a három továbbjutott sportág közül a NOB egyet választ majd ki.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!