Sport

2013.05.14. 15:51

Közeleg a Kihívás Napja, Nyíregyháza is nevezett

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az idei Kihívás Napja május 22-én lesz, a települések mellett elsőként kistérségek is külön versenyt vívhatnak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az idei Kihívás Napja május 22-én lesz, a települések mellett elsőként kistérségek is külön versenyt vívhatnak. Az eddigi megmozdulásokra megyénkből összesen száz település nevezett, az esemény hivatalos honlapján látottak szerint az idén öten: Laskod, Szabolcsbáka, Nyírtura, Gávavencsellő és Nyíregyháza.

A megyeszékhelyen a nyíregyházi önkormányzat, és Nyírsuli kft. állt a megmozdulás mögé, társulva velük a Kelet-Magyarország is.

- A nyíregyházi Kihívás Napja fő helyszíne a Városi Stadion lesz, hiszen itt minden adott ahhoz, hogy a résztvevők teljesíthessék az előírt, legalább tizenöt perces pulzusnövelő mozgást, amire húsz sportág ad majd lehetőséget – kezdte lapunk tájékoztatását Kósa Árpád, a Nyírsuli Kft. ügyvezetője.

Külön versenyt is hirdetnek

– Miként az tudott, Nyíregyháza sportos település, ezért az önkormányzat is a megmozdulás mögé állt, a Nyírsuli munkatársainak pedig már nagy tapasztalata van az ilyen szabadidős rendezvények megszervezésében és lebonyolításában– folytatta Kósa Árpád. – Külön öröm, hogy a Kelet-Magyarország is felkarolja kezdeményezésünket, remélhetőleg több ezren élnek majd a felkínált lehetőségekkel.

– A Városi Stadion csak a központ a Kihívás Napján, hiszen valamennyi nyíregyházi óvodában, iskolában és nagyon sok munkahelyen lesz majd lehetőség a mozgásra, a sportolásra. Szeretnénk, ha minél többen mozognának, ezért az óvodák, iskolák és munkahelyek részére külön versenyt írtunk ki, a legjobbakat pedig díjazni is fogjuk. – így Kósa Árpád.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!