Sport

2013.05.03. 16:02

Gyorsan dűlőre vinnék

Debrecen - A Szentes érkezik vasárnap Debrecenbe, hogy megküzdjön Varga Tamás alakulatával.

Debrecen - A Szentes érkezik vasárnap Debrecenbe, hogy megküzdjön Varga Tamás alakulatával.Folytatódik a Vodafone Férfi Vízilabda OB I. rájátszása, a második körében a DVSE a Valdor-Szentesi VK csapatával küzd meg az 5-8. helyek egyikéért. A két győztes mérkőzésig tartó párharc első összecsapását vasárnap 18 órától rendezik a Debreceni Sportuszodában, a visszavágót május 8-án, szerdán 18 órától vívják meg a felek Szentesen.

A Debrecen a Szolnok ellen harcolhatta volna ki a legjobb négybe kerülést, ám a Tisza–partiak bizonyultak jobbnak, így a hajdúságiak a nemzetközi porondot érő ötödik helyért folytathatják, céljuk elérése érdekében először az alapszakaszt a 8. helyen záró Szentesen kell túljutniuk, majd jöhet a Honvéd–BVSC páros győztese. A cívisvárosiaknak másfél hetük volt, hogy kipihenjék a szolnokiak elleni küzdelmek fáradalmait, illetve hogy felkészüljenek az újabb megmérettetésekre.

Harcra készek

– Jó erőben vagyunk, sokat edzettünk, gyakoroltuk a taktikai elemeket. A nagyváradiakkal kétkapuztunk, segítettek a felkészülésben – mondta a DVSE ifjú pólósa, Somlai Tamás, aki már-már alapembernek számít Varga Tamás alakulatában.

– Örülök, hogy egyre többször jutok szerephez, próbálok élni a lehetőséggel és bizonyítani. Nagy segítség számunkra, hogy centerünk, Szasa Misics újra egészséges, és harcra kész. Szeretnénk gyorsan dűlőre vinni a továbbjutás sorsát a szentesiekkel szemben, és utána jöhet a BVSC, vagy a Honvéd. A csongrádi együttes centerére, valamint a bekkjeikre kell majd figyelnünk, kidolgoztuk egy taktikát, ami célravezető lehet. Az ötödik hely megszerzése a célunk, hisz az nemzetközi szereplést érő pozíció – tudtuk meg Somlaitól, aki a Szolnok elleni mindkét derbin kezdőként ugorhatott a medencébe.

A két együttes már az alapszakaszban is találkozott kétszer, az őszi összecsapás 16–7-es debreceni győzelmet hozott, a tavaszi derbi már szorosabb eredményt hozott, a 14. fordulóban 9–8-as DVSE-siker született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!