Sport

2013.05.27. 16:11

Gyarmati András köszöni, jól van

Létavértes - Már biztos, hogy az első ötben végez a Létavértes, mely így osztályozót játszhat.

Létavértes - Már biztos, hogy az első ötben végez a Létavértes, mely így osztályozót játszhat.– Az első perctől kezdve irányítottuk a játékot, ami gólokban is megmutatkozott – emlékezett vissza Gyarmati András, a Létavértes vezetőedzője a hétvégi, Hajdúböszörmény ellen 4–1-re megnyert találkozóra. A Léta ezzel a sikerrel már az NB III. Tisza–csoportjának utolsó előtti, 25. fordulójában bebiztosította, hogy az első ötben végez, és így vagy a Jász-Nagykun-Szolnok megyei I. osztály bajnokával, vagy a Csongrád megyei első helyezettel osztályozót játszhat NB III-as tagságának megtartásáért.

– A tabella 10. helyéről indultunk neki a tavasznak, tizenegy pontos hátrányban voltunk az akkor ötödik Böszörményhez képest. Ahonnan elindultunk, ahhoz viszonyítva ez a teljesítmény máris figyelemreméltó, és szeretnénk továbbmenni. Persze nem szabad elfeledkezni arról, hogy az osztályozó csak egy állomás, leendő ellenfelünk sem véletlenül szerzi meg a bajnoki címet. Sajnos nem ismerjük azokat a csapatokat, akik közül kikerülhet a riválisunk, szerettem volna megnézni a meccseiket, de pont egy időben voltak a mieinkkel. Mindenesetre nekünk csak magunkkal kell foglalkoznunk, eddig is megdolgoztunk a sikerért, és ezután is ezt fogjuk tenni. Most derült ki, hogy az ismerőseim, akiknek még a szezon elején mondtam, hogy a mi csapatunk képes odaérni az osztályozós helyek valamelyikére, azt hitték, megsütötte a nap a fejem. Ezúton üzenném nekik, köszönöm, jól vagyok! – mondta Gyarmati.

A Létavértes – amely a Magyar Kupában is a negyeddöntőig menetelt – szombaton 17 órától hazai pályán a Cigánd ellen zárja a bajnokságot, az osztályozót június 8-án kezdik meg a létaiak idegenben, majd a 15-i hazai visszavágóval folytatják.

Az MLSZ döntése

Mint ismert, az MLSZ elnökségének tavalyi döntése értelmében az eddigi hat NB III-as csoportból már csak három marad. A 2012/2013-as szezon NB III-as bajnokai osztályozót játszanak az NB II 6-8. helyezettjével, az ezüstérmesek megőrzik harmadosztályú tagságukat, míg a 3-5. helyezettek és a két legjobb 6. osztályozót játszanak a megyei bajnokokkal, a többiek kiesnek a megyei bajnokságokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!