Sport

2013.05.31. 08:13

Fekvenyomó sikerek Darvasról

Darvas - Jól indult az idei verseny a darvasi fekvenyomók számára. A kezdetet a nagysikerű Csárdaszállás fekvenyomó és erőemelő kupa jelentette, melyet ez év március 15.-én rendeztek.

Darvas - Jól indult az idei verseny a darvasi fekvenyomók számára. A kezdetet a nagysikerű Csárdaszállás fekvenyomó és erőemelő kupa jelentette, melyet ez év március 15.-én rendeztek.

Az egyesületet két versenyző képviselte: Zsila Róbert és Bogyó Tibor. Mindketten a juniorok között indultak. Zsila Róbert nagy csatában ezüstérmes lett, Bogyó Tibor a középmezőnyben végzett.

Ezt követte a Magyar Súlyemelő Szövetség által március végén megrendezett RAW. Ifjúsági, junior, felnőtt és masters fekvenyomó bajnokság. Az érmek itt sem maradtak el.

A juniorok között 66 kg-ban Zsila Róbert ezüstérmet szerzett, Bogyó Tibor bronzot az 53 kg-osok között. Masters kategóriában a 120 kg-os mezőnyben élete első versenyén Bükk György ezüstöt harcolt ki a darvasiaknak. Ezzel a szép eredménnyel a sikerek még nem értek véget.

Április 20.-án rendezett Diákolimpiai döntőn hét olyan induló volt, aki a kis település edzőtermében készült fel a megmérettetésre. 66 kg-ban Gálfi Gábor diákolimpiai bajnok lett és abszolút kategóriában is bronzérmet szerzett.

A 83 kg-ban Kalina Attila ezüst, Márkus Róbert bronzérmet ért el. Tóth Zoltán és Bogyó Tibor az 53 kg-ban, Szilágyi Károly az 59 kg-ban bronzérmet érdemelt ki. Zsila Róbert, aki egymás után már harmadik versenyét vívta, negyedik helyezett lett.

A versenyzők felkészítésében nagy szerepet nyújtott az egyesület tagjainak Ungai János testnevelő tanár.

Zárásként következett a masters fekvenyomó magyar bajnokság Kiskunmajsán, ahol Haraszti Lajos képviselte a Darvasiakat, aki sérüléséből közel sem felépülve a 120 kg-os kategóriában ezüstérmes lett.

Összesítve a kis egyesület csak országos versenyekről ez évben eddig 10 db. ezüstérmet hozott el. Ez az eredmény magáért beszél.

A versenyzők kis pihenést követően folytatják a felkészülést az augusztus 20.-án immár harmadszor megrendezésre kerülő Darvas fekvenyomó kupára.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!