Sport

2013.04.09. 09:01

Új főnök a debreceni salakosoknál

Balogh János, a Debrecen Speedway SE első elnöke hétfőn lemondott tisztségéről. Az új elnökség az egyesület közgyűlésén idősebb Tabaka Józsefet választotta új elnöknek.

Balogh János, a Debrecen Speedway SE első elnöke hétfőn lemondott tisztségéről. Az új elnökség az egyesület közgyűlésén idősebb Tabaka Józsefet választotta új elnöknek.

Az alábbi gondolatokat fogalmazta meg a leköszönő elnök, amit a klub hivatalos honlapján tett közzé.

Tisztelt Klubvezetők! Kedves Sporttársak!

Ezúton köszönöm minden támogatónak és sportbarátnak a munkáját és segítségét, amelyet az elmúlt években nyújtottak a Debrecen Speedway SE-nek. Elnökségem ideje alatt mindig törekedtem arra, hogy a lehetőségekhez és a tudásomhoz képpest a legjobb körülményeket biztosítsam a versenyzőknek és a nézőknek. Sikerült azt elérni, hogy a hányatott sorsú debreceni Gázvezeték utcai salakmotor pálya több éven keresztül működjön és végül is megmaradjon a salakmotor sport számára. Külön köszönet ezért Debrecen Város Önkormányzatának, hisz a napokban egy 15 évre szóló együttműködési megállapodást írtunk alá.

Elnökségem ideje alatt többször kellett újjá építeni a pálya elektromos rendszerét, közműveit mivel a vandálok és a természet erői által megrongált és eltulajdonított dolgokkal is akadályoztatva volt építő munkánk.

Sokat dolgoztam azon, hogy ez a létesítmény megfeleljen a nemzetközi előírásoknak valamint, hogy minél színvonalasabb és rangosabb versenyeket láthasson a közönség a Gázvezeték utcai stadionban.

Ahhoz, hogy nemzetközi jogszabályoknak is megfelelő pályát tudjunk biztosítani, komoly beruházást kellett az elmúlt évben elvégezni. Több mint 8millió forintos költséggel légpalánkot szereltünk fel, ez által lehetőség nyílt Európa-bajnoki és világ-bajnoki versenyek rendezésére, amelyek 2013-ban megvalósulnak.

Törekedtem arra, hogy a létesítménynek minél szélesebb hasznosítása legyen. Más jellegű rendezvények megrendezésével is bizonyítva a stadion létjogosultságát.

Fontos dolognak tartottam és tartom most is a salakmotorsport utánpótlás fejlesztését. (Sajnos ezt a tervemet nem tudtam teljes egészében megvalósítani.) Segítettem a leendő motoros palántákat.

Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy 2011-ben a salakmotorsport történetében egyedül álló eredményt értünk el. Tabaka József és Magosi Norbert páros Európa-bajnokságon elért 2. helyezést hoztak klubunknak és országunknak.

2012-ben szintén egyedi módon vállaltuk és megvalósítottuk azt, hogy Debrecenben legyen megrendezve a Magyar Bajnokság fordulói. Itt hirdethettünk magyar bajnokot a Debrecen Speedway SE versenyzőjeként Tabaka József személyében.

Munkámban és eredményünk elérésében ezúton mondok külön köszönetet id Tabaka Józsefnek, akivel közösen gondolkodtunk és terveztük a Debrecen Speedway SE mindennapjait és jövőjét!

Az új vezetőségnek eredményes jövőt, munkájukhoz kitartást és sportsikereket kívánok!

Tisztelettel:

Balogh János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!