Sport

2013.04.12. 18:02

Jurica Pavlic és Peter Karlsson is a mezőnyben!

Debrecen - Már most borítékolható, hogy bravúr kell Tabakától a továbbjutáshoz az Eb-n.

Debrecen - Már most borítékolható, hogy bravúr kell Tabakától a továbbjutáshoz az Eb-n.Ez egyre jobb lesz! Közeledvén a május 1-jei, debreceni egyéni salakmotoros Európa-bajnokság középdöntőjének dátumához, sorra érkeznek a nevezések, így nyugodtan kijelenthető, igazi sztárparádét láthatnak mindazok, akik a munka ünnepén kilátogatnak a Gázvezeték utcai salakstadionba.

Kvalifikációért jönnek

Való igaz, már változás is történt a startlistán, ugyanis Lengyelországból a korábbi Grand Prix-menő Janusz Kolodziejt, illetve a tavalyi lengyel egyéni bajnokság ezüstérmesét, a korábbi junior világbajnokot, Robert Miskowiakot köszönthetjük a cívisvárosban. (Korábban Krzysztof Kasprzakot jelölték indulóként a lengyel vezetők, ám végül Miskowiak bizonyíthat Debrecenben.)

A két lengyel pilótán kívül egyértelműen a továbbjutásért érkezik a Hajdúságba a horvátok sztárja, Jurica Pavlic, akit szabadkártyásként már többször láthattunk a GP-ben, s emeltt junior, illetve felnőtt Európa-bajnok! A svédek egy igazán rutinos vaspapucsost küldenek harcba, hiszen a 43 esztendős Peter Karlsson amellett, hogy háromszoros csapatvilágbajnok, hat évig volt állandó résztvevője a Grand Prix-nak.

A németektől azt a Christian Hefenbrockot láthatjuk Debrecenben, aki korábban már állhatott az egyéni Európa-bajnoki döntő dobogóján, 2006-ban Miskolcon akasztották a bronzérmet a nyakába.

Már korábban eldőlt, hogy hazánkat Tabaka József képviseli a debreceni Eb-viadalon, de az már most garantálható, hogy a magyar bajnoknak tudása legjavát kell nyújtania, ha a továbbjutást jelentő első öt között akar végezni.

Hogy tovább fokozzuk az izgalmakat, többek között brit, lett, dán, szlovén, cseh és ukrán salakmotoros nevezését várják még a szervezők.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!