Sport

2013.04.24. 23:14

DVSE: Az ötödik helyért folytathatják

Debrecen - Kettős győzelemmel a Szolnok a legjobb négyben, a DVSE „már csak” ötödik lehet.

Debrecen - Kettős győzelemmel a Szolnok a legjobb négyben, a DVSE „már csak” ötödik lehet.Második párharcát is megvívta a Debrecen a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP ellen a rájátszásban: az alapszakaszt a negyedik helyen záró Tisza-partiak és az ötödik cívisvárosiak a legjobb négybe kerülésért csaptak össze a play off negyeddöntőjében. A két győzelemig tartó küzdelemsorozat első felvonása nagy csata után végül 12-6-os szolnoki győzelemmel zárult, tehát lépéselőnyben érkezhetett szerdán este a hajdúságba Kovács István alakulata. A házigazdák helyzete a múlt heti derbihez képest semmit sem javult, hiszen továbbra is hiányzott a csapatból Varga Tamás, Szasa Misics és Süveges Máté is. Ennek ellenére a DVSE ezúttal is lelkesen, és mindent beleadva harcolt – ám hiábavaló volt minden igyekezet, az esélyesebb Szolnok ismét érvényesítette rutinját, és győzött 8–4-re.

Most gyengébben ment

Az első negyed igen gólszegényre sikeredett, csupán Milan Aleksic tudott eredményes lenni, azonban ő kétszer is, így 2-0-s szolnoki vezetésnél zárult a nyitó etap. A második nyolc perc elején gyorsan háromgólosra hizlalta előnyét a vendég alakulat. Az első debreceni gólt Kállay Márk szerezte akcióból, ezzel 3-1-re módosítva az állást, ám a Ramiro Georgescu révén hamar visszaállt a háromgólos különbség. A negyed hajrájában Vindisch Ferenc csökkentette a hátrányt, vagyis 4-2-es eredménynél következett a nagyszünet.

A harmadik negyed is az első kettőhöz hasonlóan, vendég-góllal kezdődött, Negrean Tiberiu megmozdulása után máris 5-2-t mutatott az eredményjelző, sőt, Marnitz Gergő lövése nyomán beállt az addigi legnagyobb különbség, immár 6-2-es fórban volt a vendég egylet. A folytatásban Vindisch értékesített egy büntetőt, azonban az etap vége előtt pár másodperccel Pásztor Mátyás is bevette az egyébként több bravúrt is bemutató Braniszlav Mitrovics kapuját (7-3), ezzel végérvényesen eldöntve a továbbjutó kilétét.

Nehezen született meg a zárófelvonás első találta, szűk négy perc volt hátra a meccsből, mikor Alex Giorgetti szépen ívelt ejtése Lévai Márton kapujában landolt. A végjátékban Aleksic harmadik gólját is megszerezte, kialakítva ezzel a 8–4-es végeredményt. Mindez azt jelenti, hogy a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP jutott a legjobb négybe 2:0-s összesítéssel, a DVSE az ötödik helyért küzdhet tovább, következő ellenfele a Szentes lesz.

A tények

Vodafone Férfi Vízilabda OB I., negyeddöntő, 2. forduló  

DEBRECEN – Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 4-8 (0-2, 2-2, 1-3, 1-1)

Debreceni Sportuszoda, 700 néző. Vezette: Juhász Gy., Kun Gy.

DEBRECEN: Mitrovics - Palotás G., Kállay M. 1, Vindisch F. 2, Giorgetti 1, Letica, Halek M. Csere: Macsi P., Somlai T., Smitula G., Nébald O. Edző: Varga Tamás.

SZOLNOK: Decker A. - Zivko G., Hosnyánszky N., Nyéki B., Milan A. 3, Kis G., Negrean T. 1. Csere: Kovács O. 1, Vörös V., Hangay Z., Marnitz G. 1, Pásztor M. 1, Ramiro G. 1, Lévai M. Edző: Kovács István.

Gól - emberelőnyből: 3/1, ill. 6/3.

Gól - büntetőből: 1/1, ill. 0/0.

Kipontozódott: Halek Márton, ill. - .


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!