Sport

2013.04.04. 13:02

Cigándi előzésre készül a Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Labdarúgó NB III. Tisza-csoport: A szombaton fellépő csapatok a megyehatáron túl játszanak, vasárnap a megyei rangadókon a sor.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Labdarúgó NB III. Tisza-csoport: A szombaton fellépő csapatok a megyehatáron túl játszanak, vasárnap a megyei rangadókon a sor.Ha nem is alapjaiban, de némileg megváltoztatta a bajnokság menetét egy a 93. percben, a félpálya közeléből a kapu irányába küldött előreívelés. A tiszaújvárosi Gacsal Norbert labdája a múlt szombaton a kisvárdai kapuban kötött ki, a mérkőzés 1–1-re végződött, a listavezető előnye pedig öt, illetve hat pontra olvadt a Cigánddal és a Nyírbátorral szemben.

A várdai döntetlenből leginkább előnyt kovácsoló két csapat szombaton egymás ellen mérkőzik, vagyis folytatódik a tavaszi (…) rangadók sora. Az idén otthonából most először kimozduló bátoriak eltökélt célja a helycsere, ehhez nyerniük kellene a második helyezett otthonában, reményeiket erősíti, hogy eddig rendre legyőzték a borsodiakat: mindig egygólos különbséggel, folyamatosan csökkenő találatszám (3–2, 2–1, 1–0) mellett. A Várda SE 38 meccsből álló veretlenségi sorozata közben olyan még nem volt, mint az elmúlt két hétben, vagyis hogy egymást követő két meccset ne tudjon megnyerni, a pozitív széria közben kialakult negatív tendenciát a nagyecsedi megyei rangadón zárhatja le a listavezető.

A játéknap másik szabolcsi rangadójának is van egyéb érdekessége, hiszen az Ibrány új edzővel fogadja a Tiszakanyárt. Az immár Bíró Csaba vezette legénység számára időszerű lenne a hét vereségből álló kudarcsorozat lezárása, a kanyáriak viszont az utóbbi meccseiken, ha nem is fölényesen, de kétszer is 1–0-ra legyőzték a mögöttük helyet foglalókat, és valami ilyesmire készülnek vasárnap is. Váratlanul, a Nagyecsed ellen hazai környezetben szakadt meg a Szatmár Unió idei győzelemsorozata, a gyarmatiak szombaton zsinórban harmadik idegenbeli győzelmükre készülnek a DEAC otthonában. Nem állítanánk, hogy a Baktalórántháza toronymagas esélyesként utazik Tiszaújvárosba, de mivel a borsodiak mindkét idei hazai meccsüket elvesztették eddig, talán lehet keresnivalója a középmezőnyhöz tartozó baktai alakulatnak is.


18. forduló (kezdés: 15.30): szakvezetői várakozások

Szombat

Debreceni EAC (13.)–Szatmár Unió FC (10.)

Virovecz Pál, a Szatmár Unió edzője: – Az időjárás csúf tréfát űzött velünk az elmúlt hétvégén, hiszen futballra alkalmatlan pályán kellett lejátszanunk a Nagyecsed elleni mérkőzést. A körülmények ezúttal sem biztatnak semmi jóval, de mindenképpen győzni megyünk Debrecenbe.

Tiszaújváros (5.)–Baktalórántháza (9.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – A hétközi Magyar Kupa-mérkőzésen volt lehetőségünk az eddig is meglévő ziccerek értékesítésére, és remélem, maradt puskaporunk a hétvégére is. Szervezetten, kulturáltan futballozó csapattal kerülünk szembe, amely nem kezdte jól a szezont, de a Kisvárdán elért döntetlenje arra utal, hogy kilábalt a gödörből.

Cigánd (2.)–Nyírbátor (3.)

Fogarasi Zoltán, nyírbátori edző: – Negyedik tavaszi mérkőzésünkön a harmadik rangadónk elé nézünk, melyen minimális elvárásom az ellenfelünkkel szembeni ponthátrányunk megtartása, de természetesen akkor lennék igazán elégedett, ha a két gárda a mérkőzést követően helyet cserélne egymással. Ehhez viszont megfelelően kell majd igazodnunk a pálya- és időjárási viszonyokhoz, valamint nagyon szervezett és fegyelmezett játékra lesz szükségünk a nagyon erős kerettel rendelkező, és mindenki ellen győzelemre játszó hazaiakkal szemben. Javuló támadójátékunk mellett a védekezésünknek tovább kell acélosodnia ahhoz, hogy pontosan távozzunk Cigándról. Márpedig ez a célunk, hiszen a múlt heti győzelmünk akkor értékelődne fel igazán.

Vasárnap

Ibrány (12.)–Tiszakanyár (7.)

Bíró Csaba, ibrányi edző: – Lelkileg kell helyrerázni ezt a csapatot, elhitetni a játékosokkal, hogy képesek a győzelemre – már most a Tiszakanyár ellen is. Az időjárás nem segítette a felkészülésünket, a pályánk állapota sem ideális, de nincs mese, játszanunk kell. Reinaldo és Hruska Árpád bajlódik sérüléssel.

Koskovits György, tiszakanyári edző: – A kupameccsen az időjáráshoz képest jó pályán, sportszerű ellenfelet sikerült legyőznünk. A soros bajnoki ellenfelünknél történt változás remélem nem hoz nekünk rosszat, az Ibrány elleni meccseink mindig kemény, harcos csaták, gondolom így lesz ez most is.

Nagyecsed (11.)–Várda SE (1.)

Mircea Bolba, nagyecsedi edző: – Tudjuk, hogy sokkal erősebb és jobb játékosállománnyal rendelkező csapat érkezik hozzánk, de arra is emlékezhetünk, hogy mi voltunk az utolsó megyebeli csapat, amelyik le tudta győzni a Kisvárdát. Bízunk benne, hogy a 2011 őszi bravúrt meg tudjuk ismételni, ebben erősít bennünket a vasárnapi pontszerzésünk, amely helyrebillentette a játékosok önbizalmát. Mindenki a rendelkezésre áll, teljes vértezetben várjuk a bajnokesélyest.

Révész Attila, kisvárdai edző: – Tiszteletreméltó és logikus lépés az ecsediektől, hogy kevés esélyt érezve a bennmaradásra, nem feladták a küzdelmet, hanem a jövő csapatát építve kezdtek neki a tavaszi szezonnak, ezért ők teljesen más lelki teher alatt játszanak, mint mi. Természetesen csapatunk mindent meg fog tenni a jó szereplés érdekében, viszont a jelenlegi időjárási körülmények a támadófutball halálát jelentik, ezért nekünk ez a mérkőzés nem a játékról, hanem várhatóan küzdelemről fog szólni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!