Sport

2013.04.12. 13:32

Az elejét kéne „meghúzni”

Debrecen - Szilágyi Ágnes szerint kulcsfontosságú, hogy ne engedjék meglépni az ellenfelet.

Debrecen - Szilágyi Ágnes szerint kulcsfontosságú, hogy ne engedjék meglépni az ellenfelet.A második fordulóval folytatódik a kézilabda NB I. alsóházi rájátszása, melyben a DVSC-Fórum csapata ahhoz a Siófok KC-hez látogat szombaton 18 órától, amelynek két alapembere, Kiss Éva és Bogdanovics Annamária is ex-lokista. A kiesés ellen küzdő debreceni kézis lányok a Békéscsaba ellen kezdték meg a play off sorozatot: ígéretesen indult a meccs, félidőben 16-16-ot mutatott az eredményjelző, sőt, Szilágyi Ágnes és Herr Anita vezérletével a folytatásban is tartotta a lépést a Loki, a végén azonban egy góllal mégis a vendég csabaiak bizonyultak jobbnak. A találkozó kapcsán sokak elégedetlenek a játékvezetői páros tevékenységével, mondván, többször tévesen ítéltek meg sorsdöntő helyzeteket.

– Mivel meg lehetett volna az a meccs, így rosszul esett, hogy a bírók miatt elestünk a győzelemért járó két ponttól. De ez már a múlt, a Siófok ellen új lappal indulunk – értékelte múlt heti összecsapásukat Szilágyi Ágnes, a DVSC-Fórum balszélsője.

Nem léphetnek meg

A Békéscsabával szemben megvívott derbi egyik legjobbja, Szilágyi Ágnes tehát csalódott a nyitómeccs miatt, ám amint mondta, tovább kell lépni annak érdekében, hogy a Siófok otthonában sikeresek tudjanak lenni.

– Természetesen mindenki győzni szeretne, ami persze nem lesz egyszerű feladat. Bízom benne, hasonlóan fog menni a játék, mint legutóbb, mindent meg fogok tenni a siker érdekében. Egész héten a Siófokra készültünk, kielemeztük, mire kell figyelni. Van három kulcsjátékosuk, a kapusuk, Kiss Éva, Bogdanovics Annamária, illetve egy balszélső, őket kellene „kiiktatni” – mondta a kézis, akitől azt is megtudtuk, továbbra is „csak” Kazai Anita hiányzik a csapatból, a többiek bevethetőek.

Az alapszakasz során kétszer is találkozott a DVSC és a Siófok, az első mérkőzés az otthon játszó debreceniek 29-24-es győzelmét hozta, a visszavágón viszont a Somogy megyeiek nyertek 28-19-re. Szilágyi Ágnestől arról is érdeklődtünk, mit gondol, mi lehetett a különbség a két összecsapás között.

– Itthon elhittük, hogy nyerhetünk, ezzel szemben ott sokkal több hibát vétettünk. Ezúttal nem szabadna engedni, hogy meglépjen az ellenfél, főként az elején, azt kellene elérni, hogy mi diktáljuk a tempót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!