Sport

2013.04.29. 11:06

A Loki gólfelelőse a dobogóról álmodik

Debrecen - Adamo Coulibaly három góljának is köszönhetően nyert a DVSC a hétvégén és föllépett a negyedik helyre a tabellán.

Debrecen - Adamo Coulibaly három góljának is köszönhetően nyert a DVSC a hétvégén és föllépett a negyedik helyre a tabellán.Jól futballozva, magabiztosan verte a kiesés ellen menekülő Siófokot a DVSC-TEVA szombat este, a 4–1-re végződött találkozón Ibrahima Sidibe nyitotta meg a gólok sorát, majd a piros-fehérek gólkirálya, Adamo Coulibaly háromszor is megzörgette a hálót. A francia csatárnak ez volt pályafutása során a harmadik mesterhármasa Loki-mezben, korábban a Vasas és a Pécs ellen triplázott.

Párban jobban megy

Coulibaly ezúttal barátjával, Sidibével alkotott ékpárt, a futballista úgy véli, ennek is köszönhető a remek teljesítménye.

– Tény, gyakran jobban megy a futball, ha nem egyedüli támadóként kell őrlődnöm az ellenfél védői között – nyilatkozta a találkozó után az öltözőből kilépő labdarúgó. – Ilyen esetekben többször nyílik lehetőségem a kapu elé érkezni, így volt ez most is, ezért is jöhetett össze a három gól, a társak remekül kiszolgáltak – mondta Coulibaly, aki szerint a Siófok elleni fölényes győzelem jót tesz a debreceniek önbizalmának.

– Kevés meccs van hátra a pontvadászatból, szeretnénk minden mérkőzést megnyerni, ha ilyen elánnal és alázattal focizunk, mint tettük a siófokiak ellen, ez akár össze is jöhet. Az a csapat célja, hogy odaérjen a dobogóra, ez abszolút reális elvárás, de ahhoz jól kell teljesítenünk és a riválisok pontvesztései is kellenek hozzá. Nyilván nem lesz könnyű feladat, de a Siófok elleni jó játék alapján bármi megtörténhet a hátralévő fordulók során – zárta mondandóját Coulibaly, aki a tavalyi gólkirályi cím után idén is joggal pályázik a büszke címre, hiszen 15 találatával vezeti mesterlövészek versenyét.

HBN-TN


Távozhat a támadó?

A DVSC csatára, Adamo Coulibaly egy francia lap cikke szerint távozni készül Debrecenből. A nyáron lejáró szerződésű labdarúgó állítólagos szavait a mercato365.com idézi: „A szerződésem lejár, és nem szeretnék hosszabbítani. Vissza akarok térni Franciaországba. Belgium és Magyarország után szeretnék közelebb lenni a családomhoz". A játékost egyelőre nem tudtuk megszólaltatni az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!