Sport

2013.03.05. 17:08

Várják a Kaposvárt a vízilabdások

Debrecen - A sereghajtó Somogy megyei együttes érkezik szerdán este a Sportuszodába.

Debrecen - A sereghajtó Somogy megyei együttes érkezik szerdán este a Sportuszodába.Csalódásként élte meg a DVSE az Orvosegyetem Sport Club ellen elért 10–10-es döntetlent, ami érthető is, hiszen az utóbbi időben nem ehhez volt szokva a Debrecen vízilabdacsapata. Éppen ezért kettőzött erővel készül Varga Tamás játékos-edző alakulata a szerdán 19.30-kor a Debreceni Sportuszodában megrendezendő utolsó, 14. helyen álló Kaposvári Vízilabda Klub elleni mérkőzésre. A papírforma természetesen az ötödik pozícióban lévő cívisvárosi csapat mellett szól, de nézzük, a DVSE ifjú titánja, Halek Márton hogy látja az esélyeket.

Teljes kerettel

– Fogalmazhatunk úgy, hogy szombaton buktunk egy meccset, és ezzel két pontot az OSC ellen, ez még egyszer nem történhet meg – kezdte határozottan Halek. – A Kaposvár nem okozhat gondot, mondom ezt azzal együtt, hogy abszolút nem becsüljük le riválisunkat, pláne a legutóbbi találkozónk után. Alaposan felkészültünk az OSC-meccsre, és mégis csak ikszeltünk, ez azt mutatja, bármelyik ellenféllel szemben becsúszhat egy rosszabb eredmény. De meg akarjuk mutatni, a múltkor csak rossz napot fogtunk ki, a kis csapatoknak nincs esélyük ellenünk – adott hangot elszántságának a pólós, akitől azt is megtudtuk, nincs sérültjük, mindenki várja a szerdai összecsapást.

Jó formában

– Amennyire tudom, a kaposváriaknak van egy új centerük, de nem sokat hallottam róla. Játszottunk már szoros derbit az aktuális riválisunkkal, nem feltétlen lehet messzemenő következtetéseket levonni abból, hogy ebben a bajnokságban még csak egyszer tudott nyerni. Az OSC-re azért is készültünk különös figyelemmel, mert nem a szokásos védekezést játssza, azonban a kaposváriak esetében ez nem áll – mondta Halek Márton, aki jó formában érzi magát.

A Debrecen az ősszel 10–7-re tudta legyőzni a Kaposvári Vízilabda Klubot, akkor az olimpiai ezüstérmes, olasz világbajnok Alex Giorgetti ötször vette be az ellenfél kapuját, a többi öt gólon öt játékos, Kállay, Misics, Vindisch, Letica és Weszelovszky osztozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!