Sport

2013.03.22. 12:22

Testvérpárharc a medencében

Debrecen - A juniorok után a tabella negyedik helyéről várják a cívisvárosiak az Eger csapatát.

Debrecen - A juniorok után a tabella negyedik helyéről várják a cívisvárosiak az Eger csapatát.Noha döcögősen indult a papírforma alapján esélyesebbnek tartott DVSE mérkőzése a Junior válogatott ellen, a debreceniek a végére magukra találtak, és magabiztosan, 16–11-re hozták a 18. fordulóból elhalasztott mérkőzésüket. Az első negyed végén meglepetésre 6–4-re az ifik vezettek, Varga Tamás alakulata csak a második etap vége felé tudott egyenlíteni. 6–6 után azonban megállíthatatlanul robogott át a Horkai tanítványokon az immár a tabella negyedik helyén tanyázó cívisvárosi alakulat.

Ahogyan azt az utóbbi időben megszokhattuk, több fiatal tehetség is lehetőséghez jutott a DVSE bajnokiján, Palotás Gergely például a kezdők között ugorhatott a medencébe. A mindössze húsz éves pólóst kértük meg egy kis értékelésre.

– Ilyen mérkőzésre számítottunk, tudtuk, hogy a Junior válogatottat fiatalok alkotják, akik sokat úsznak, bírják a tempót. Ennek ellenére mégis azt kell mondjam, az elején kicsit bealudtunk, nem úgy védekeztünk, ahogy illett volna. Aztán a találkozó második felére magunkra találtunk, és behúztuk a meccset, aminek nagyon örülünk, hiszen így a Szolnokot megelőzve átvehettük a negyedik helyet a pontvadászatban – lelkendezett Palotás, aki jól érezte magát az összecsapáson, ám úgy véli, lövései mehettek volna jobban is.

Rangadó előtt

Az idő azonban szorít, egy percig sem lazíthat a Debrecen csapata, hiszen a Vodafone férfi vízilabda OB I. alapszakaszának 23. fordulójában az ezüstérmes pozíciójában lévő ZF-Eger vizitál a Debreceni Sportuszodában. A vendégek soraiban több világklasszis is található, hogy csak párat említsünk, ott van Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok kapus, a szintén háromszoros olimpiai bajnok irányító, szélső Biros Péter, illetve az ország egyik legtehetségesebb védője, Gór-Nagy Miklós. És ez csak néhány kiváló játékos azok közül, akik a Gerendás György által irányított Eger keretét alkotják. Hogy mire számíthat a szombaton 19 óra 30 perckor kezdődő találkozón a bajnokaspiráns ellen a hajdúsági alakulat, arról Palotás Gergely vallott.

– Azt hiszem, nekünk fiataloknak jutalomjáték lesz az Eger elleni, épp úgy, ahogy a junioroknak az ellenünk megvívott derbi. Bár az egriek számítanak esélyesebbnek, mi is mindent meg fogunk tenni a siker érdekében. Sajnos nincs sok időnk felkészülni ellenfelünkből a pótolt meccs miatt, de lehet, ez még a javunkra is válhat – vezette fel az összecsapást Palotás, aki azt is elárulta, nem nagyon foglalkozik azzal, hogy klasszisokkal kell majd felvenniük a harcot a medencében szombaton.

A mérkőzés több szempontból is csemegének ígérkezik: egyrészt a vendég Eger együttesét erősíti a világbajnok Varga Zsolt, a debreceniek játékos-edzőjének, a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamásnak a testvére, másrészt pedig a góllövőlistát jelenleg 57 találattal vezető Alex Giorgetti a DVSE, míg a második (54 gól) Bátori Bence a ZF-Eger tagja.

A két gárda őszi találkozójakor 12–7-re az akkor otthon játszó Eger diadalmaskodott. Ám jobb nem elfelejteni, hogy a DVSE nem is olyan rég a nagy múltú Honvédnak is visszavágott a bajnokság első felében elszenvedett vereségért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!