Sport

2013.03.18. 14:23

Súlyzós edzések jótékony hatásai a nők számára

Debrecen - A súlyzóval végzett gyakorlások során erősebbek lesznek, de nem tesznek szert jelentős izomzatra a hölgyek.

Debrecen - A súlyzóval végzett gyakorlások során erősebbek lesznek, de nem tesznek szert jelentős izomzatra a hölgyek.Munkám során nap mint nap szembesülnöm kell a hölgyek részéről azzal a mondattal, hogy „Én nem szeretnék izmos lenni!” – kezdte a beszélgetést Horváth Magdolna, a Cutler Gym személyi edzője, aki azt a tévhitet cáfolja, miszerint a súlyzózás egyenlő a hatalmas izmok felszedésével, illetve ezen edzések előnyeit ismerteti meg az olvasókkal.

– A súlyzós edzésnek számos pozitív előnyei vannak, ami ha aerob mozgással párosul, az eredmények látványosabbak lesznek. A súlyzós edzések segítenek a zsírégetésben, hiszen az izomtömeg növekedésével felgyorsul az anyagcsere. Erősebbek leszünk, de nem teszünk jelentős izomzatra szert, mivel az izomtömeg növekedéséhez szükséges hormonszint alacsonyabb, mint az ellenkező nemnél. Ezért csak szép formás tónust kölcsönöz testünknek ezen edzésforma – fogalmazott a szakember, aki még több előnyét sorolta a súlyzós edzéseknek.

A betegségek ellen is

– A rendszeres súlyzós tréningek csökkentik a csontritkulás esélyét, növelik a teljesítményt, ízületeink stabilabbak lesznek és csökken a sérülés veszélye. Könnyebbé válik a mindennapos tevékenységek elvégzése. A súlyzókkal végzett edzéseknek köszönhetően nemcsak izomzatunk, hanem kötőszöveteink is erősödnek, ami a nőknél idősebb korban egyre nagyobb problémát jelent. Tanulmányok bizonyítják, hogy súlyzós edzés hatására csökken a cukorbetegség kialakulása, a szervezet jobban hasznosítja a cukrokat, illetve csökken a depresszió okozta tünet, hiszen ezen edzések hatására nő a határozottság és jókedv. Remélem, ezekkel a tényekkel sikerült meghoznom a kedvet a súlyzós edzéshez a hölgyek számára, hiszen egészségünk érdekében soha nem késő ezt az edzésformát elkezdeni – zárta a beszélgetést Horváth Magdolna.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!