Sport

2013.03.27. 10:52

Nyíradonyi kézis tehetség a válogatottban

Nyíradony - A Magyar Kézilabda Szövetség – Mocsai Lajos vezetésével – egy éve alapította meg a Nemzeti Kézilabda Akadémiát, ahol a középiskolás és junior korosztály számára többek között magas fokú szakmai képzést, illetve a sportági előmenetel mellett a felsőoktatásban való részvétel lehetőségét is biztosítják.

Nyíradony - A Magyar Kézilabda Szövetség – Mocsai Lajos vezetésével – egy éve alapította meg a Nemzeti Kézilabda Akadémiát, ahol a középiskolás és junior korosztály számára többek között magas fokú szakmai képzést, illetve a sportági előmenetel mellett a felsőoktatásban való részvétel lehetőségét is biztosítják.Az akadémiára ebben az évben több mint 100 fő jelentkezett, s mindössze 25 főt vettek fel, köztük a Nyíradonyi VVTK ifjúsági csapatának tagját, Orosz Melisszát, aki egyúttal, meghívást kapott a serdülő válogatottba is, amely az Olimpiai Reménységek Versenyére készül. A nyíradonyi tehetség is tagja volt annak a keretnek, mely Bohus Bea és Woth Péter szövetségi edzők vezetésével edzőtáborban vett részt Tatán március közepén.

A Nyíradony VVTK és a Nemzeti Kézilabda Akadémia között együttműködési megállapodás jön létre a jövőben, hiszem az akadémiai képzés alatt Orosz Melissza az adonyi csapat tagja marad.

– A sikeres felvételi után ősztől Balatonbogláron folytatom pályafutásomat és tanulmányaimat. Köszönettel tartozom Sztancs Tibornak szakosztályvezetőnek, Sütő Mariann, Flaskova Mónika és Bertalan Zoltán edzőknek, hogy segítettek a felkészülésben. Szeretném Nyíradony város jó hírnevét vinni az országban – nyilatkozta az ifjú tehetség.

HBN


A Nyíradony VVTK Elnökségének beszámolója

Nyíradonyi kézilabdás a Magyar Serdülő Válogatottban

A Magyar Kézilabda Szövetség egy évvel ezelőtt alapította meg Mocsai Lajos vezetésével a Nemzeti Kézilabda Akadémiát.

Az Akadémia célja:

  • középiskolás és junior korosztály számára életpálya modell kialakítása, az Akadémia és az Egyesület együttműködése révén
  • a sportági előmenetel mellett a felsőoktatásban való részvétel lehetőségének biztosítása
  • a magas fokú szakmai képzés
  • kiemelkedő versenyeztetési lehetőség
  • személyiség fejlesztése
  • Az Akadémiára ebben az évben több mint 100 fő jelentkezett és ebből 25 főt vettek fel. Köztük kézilabda szakosztályunk ifjúsági csapatának tagját, Orosz Melisszát, aki egyúttal, meghívást kapott a Magyar Serdülő Válogatottba, amely az Olimpiai Reménységek Versenyére készül. 

    Sok sikert Melissza!

    Nyíradony VVTK Elnöksége

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!