Sport

2013.02.28. 12:50

Kecskés Zsanett a vb-re szeretne kijutni

Debrecen - Kecskés Zsanett példaképével, Toldi Zsuzsával készül a versenyekre.

Debrecen - Kecskés Zsanett példaképével, Toldi Zsuzsával készül a versenyekre.Kecskés Zsanett tavaly májusban vágott bele a fitnesz modell sportágba Toldi Zsuzsanna irányításával és a Segner Fitness versenyzője őszre magyar bajnoknak mondhatta magát.

Zsuzsi személye indított el az úton, nagyon megtetszett a profizmusa, ennek hatására határoztam el: én is fitnesz modell akarok lenni! – nyilatkozta a Naplónak Zsanett. – Az első versenyemen sikerült az élen végeznem, ez nagy lökést adott a későbbiekben. A magyar bajnoki cím mellett két második helyezést is elértem az ősszel, a FitBalance-on és a Bodysport Kupán. A Superbodyn nem kerültem dobogóra, ott ugyanis jóval erősebb mezőny gyűlik össze évről évre. Meghívást kaptam a vb-re is, ahová nem sikerült kvalifikálnom magam, de úgy vélem, az idén ez is összejöhet.

A diéta nem könnyű

Zsanett a verseny időszakban heti ötször 3-4 órát tréningezik, ebből két órát vesz igénybe a súlyzós edzés, a többi részt pedig a kardiózás teszi ki, s ahogyan ebben a sportágban nagyon sokaknak, neki is sok gondot okoz a szigorú diéta.

– A versenyek előtt fejben is nagyon „ott kell lenni", az étkezésre odafigyelni szellemileg is megterhelő, s túl sok erő nem marad a felkészülés végére a teljes szénhidrát megvonás következtében. Ilyenkor lelkileg labilisabb az ember, de a környezetem jól tolerálja ezt, amiért köszönettel tartozom a családomnak.

Kecskés Zsanett elmondta, természetesen a magyar bajnoki címet idén is szeretné elhódítani, a távlati tervei között pedig az Európa-bajnoki és a világbajnoki részvétel szerepel.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!