Sport

2013.02.28. 14:25

Kuti: „A futással nem lesz gond”

Debrecen - Kuti Krisztián bírja a gyűrődést, bár az NB I. magasabb szint, mint ahol eddig játszott.

Debrecen - Kuti Krisztián bírja a gyűrődést, bár az NB I. magasabb szint, mint ahol eddig játszott.A téli felkészülést öt fiatallal – Szécsi Gergő, Szécsi Márk, Engel Alex, Gál Mátyás és Kuti Krisztián – a soraiban kezdte meg a DVSC-TEVA futballcsapata, két nappal az NB I. tavaszi rajtja előtt kiderült, az ifjú labdarúgók úgy teljesítettek az elmúlt hetekben, hogy teljes jogú tagjává váltak a Loki keretének.

Futni bír

A jobbhátvéd posztján szereplő húsz esztendős Kuti nem titkolt örömmel a hangjában beszélt a „nagykorúvá válásáról”. – Január elején váratlanul ért bennünket, hogy a kis Lokitól az első gárdához irányítottak minket, most még nagyobb az örömünk, hogy tavasszal is maradhatunk a kerettel – mondta a három Magyar Kupa-derbin és több felkészülési meccsen is szerepet kapó futballista.

– Hogy mi a különbség az első és a másodosztály között? Sokkal nagyobb az iram, taktikailag érettebb játékosok alkotják a csapatokat, végig nagyon kell figyelni – fogalmazott Kuti. – Igyekszem minél jobban teljesíteni, ha lehetőséghez jutok, úgy gondolom, a futással nem lesz gondom, mert fizikailag terhelhető vagyok, de a taktikai és a technikai repertoáromat bővítenem kell majd.

A három pontért

Szombaton 14 órától a Kecskemét otthonában játszik a DVSC, az ifjú játékost erről is kérdeztük.

– Jól ment a csapatnak a felkészülés során, szerintem képes a gárda az első három hely valamelyikét megszerezni a szezon végén, sőt, a bajnoki címről sem mondunk le, míg létezik a matematikai esély. Kecskeméten is támadólag kell fellépnünk, mert idegenben is a három pont megszerzésére törekszik a társaság.

HBN-TN


Szívüket-lelküket kiteszik

Természetesen már Kecskeméten is téma a szombati meccs, a vendéglátók vezetőedzője, Horváth Ferenc így beszélt az esélyekről a KTE hivatalos honlapján: – Egyik ellenfél sem könnyű, én nem bánom, hogy itthon kezdünk a Debrecennel. Remélem sokan lesznek és mellettünk állnak majd a szurkolók. Biztos, hogy olyan csapat lesz a pályán, mely szívét-lelkét kiteszi. Ebből nem engedek egy tapodtat sem, aki nem tesz meg mindent a klubért, az nem fog játszani, legyen az bárki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!